ti guarda dal Grande Inquisitor

Das Rheingold in Utopolis [terug]

Opmerkingen ...

3

van Heinrich <hdegroote@...> op vrijdag 28 mei 2010 om 19:51

Prachtig indeed, boeiend, geen moment op uurwerk gekeken. Wisselwerking van zangers, decoreffecten & choreografie gaf een zalvend rond geheel. Betwijfel of The Metropolitan met zijn productie in oktober (de previews zien er groots-pompeus uit) hier zal kunnen aan tippen.
En dan komen we weer uit bij de (trouwens zeer betaalbare) luxe van de video-doorstralingen. Je zit er gewoon in/op/tussen. De vondst om de Ring door een gouden handschoen te vervangen mag dan misschien raar lijken maar als je daar ergens in de Scala op het 2de balkon zit ben je daar toch mee geholpen.
Verwonder me toch enigszins dat Utopolis hier zo weinig reklame voor maakt. Nu zijn ze weliswaar goed geholpen met de media-aandacht rond Guy Cassiers maar de vorige paar voorstellingen zat er amper een 40-50 mensen in de zaal. Ze hebben trouwens nog werk aan de winkel. Zo moeten ze toch es leren dat het hier een muziek-ervaring verwacht wordt en geen muziek-orkaan zoals in de meeste van de films die ze tegenwoordig op ons loslaten. Reeds zodra de maestro verschijnt schettert een (letterlijk) oorverdovend applaus de zaal in. Pijnlijk hoorbare thd (total harmonic distortion voor wie zich nog met HiFi-audio-apparatuur heeft beziggehouden) de hele vooorstelling door. "Heldere" klank ? inderdaad, scherp & lichtjes vervormd, kwantiteit ipv kwaliteit. Ik heb de halve voorstelling met vinger in oor gezeten, weinig comfortabel maar ik had nu eenmaal geen oordopjes in de wagen liggen.... spijtig. Achteraf bij het drankje "in de pauze" verscheidene identieke opmerkingen gehoord, zelfs iemand die gewoon haar hoorapparaat had afgezet. Nu ja, we hebben dat bij Kinepolis Gent ooit ook meegemaakt maar dat is veel verbeterd.
Maar laat ons positief eindigen want we hopen aldus nog veel te kunnen/mogen cinéoperen.

2

van jacques laroy <nadine.roeck@...> op vrijdag 28 mei 2010 om 9:31

pape is geen echte wagner-bariton
alberich was grandioos

1

van Tristan <tristanfaes@...> op donderdag 27 mei 2010 om 23:33

Ik ben gaan kijken in de Bourla. Voor mij was Kränzle dé ster! Wat een stem én presence...