ti guarda dal Grande Inquisitor

Giasone in Antwerpen [terug]

Opmerkingen ...

5

van ricci <riccifrederic@...> op zaterdag 22 mei 2010 om 16:42

1.30 volgehouden? Da's nog vrij lang en getuigt van uithoudingsvermogen:)

4

van Stefan <meneer_verheyen@...> op donderdag 20 mei 2010 om 20:47

Ik ben het met Walter eens: de beste muziek zat helemaal op het einde! En ik was zeker onder de indruk van de twee dames in de vrouwelijke hoofdrollen. Ik hoop dat na de Monteverdi van volgend seizoen we nog eens een volbloed barokopera krijgen van Handel of Vivald zonder contratenoren (die zijn goed op plaat maar niet in het theater).

3

van Walter <walter.boers@...> op donderdag 20 mei 2010 om 11:45

De vroege barok (<1700) is altijd een van mijn meest geliefde periodes in de muziekgeschiedenis geweest, en dan vooral op vocaal gebied: Geef mij maar Monteverdi, Caccini, Schütz, d'India, Dowland, Buxtehude,... Hoe meer, hoe liever. Ik heb ook enorm genoten van La Calisto van Cavalli (ik heb dat stuk al minstens vijf keer gezien, in diverse ensceneringen, en ik vind het alsmaar beter). Ik keek dus wel uit naar deze productie en heb er ook van genoten, maar ik had tijdens de voorstelling toch soms het gevoel dat de muziek niet op het niveau van La Calisto staat. Tot de slotaria van Isifile in het laatste bedrijf: plots was daar weer een van die betoverende momenten die je de rest van je leven bijblijven. Het laatste half uur van Giasone was voor mij zonder twijfel het hoogtepunt van het seizoen van de Vlaamse Opera.

2

van Jan <jan_vdb@...> op donderdag 20 mei 2010 om 11:09

Grappig, ik vind net Orfeo de meest saaie opera van Monteverdi... Zijn Ulisse is ongelooflijk emotioneel, en l'Incoronazione swingt van begin tot eind (als het goed wordt uitgevoerd natuurlijk).
Eerlijk toegegeven ken ik het repertoire van Cavalli niet zo goed... En na het lezen van deze en andere recensies heb ik niet veel zin om hem te leren kennen...

1

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op woensdag 19 mei 2010 om 22:16

Cavalli vind ik gewoon oersaaie muziek, net zoals - excuseer hoor - Monteverdi (zijn opera's toch, Orfeo, een beetje uitgezonderd). Nee, dit laat ik aan mij voorbijgaan. Ik wacht op Silvasti, Howarth en Leif Segerstam voor Peter Grimes !