ti guarda dal Grande Inquisitor

Götterdämmerung in Los Angeles [terug]

Opmerkingen ...

2

van Margo <margo@...> op maandag 3 mei 2010 om 22:46

Het is een typisch Amerikaanse gigantische zaal met goede zichtlijnen, maar wel met grote afstanden als je - zoals ik - op het tweede balkon zit. Een operakijker is essentieel. De akoestiek is redelijk. Naar verluidt wordt de akoestiek wel een elektronisch handje geholpen, zoals in de Parijse Bastille of het Amsterdamse Muziektheater.

LA vind ik niet zo'n interessante stad... ze is veel te groot om praktisch te zijn. Eigenlijk heb je daar een auto nodig, maar dat verhoogt de reiskost natuurlijk, zeker als je ook nog eens een parkeerplaats moet betalen in je hotel.

Als je op het openbaar vervoer moet rekenen om ergens (zoals de interessante musea) te geraken, dan verlies je massa's tijd. Het metronetwerk is heel beperkt. Er rijden wel overal bussen, soms maar één of minder per uur. Van downtown LA tot aan de kust is het ongeveer 25 km, het is ongeveer dezelfde afstand tot het Getty Museum... in vogelvlucht. Gezien de verkeerssituatie rond LA is het zelfs niet in te schatten hoe lang je over die afstand doet.

1

van Jules Bouwen <jules.bouwen@...> op maandag 3 mei 2010 om 15:52

Wat vind je van het Opera-gebouw (akoestiek etc )?
And is LA a nice place to stay ?