ti guarda dal Grande Inquisitor

Don Carlos in Antwerpen... bis [terug]

Opmerkingen ...

4

van Margo <margo@...> op zondag 7 maart 2010 om 9:53

David McVicar heeft in de Vlaamse Opera twee producties gedaan: "Idomeneo" (die ondertussen haast legendarische opvoering met Minkowski, Croft, Kozena) en "Les contes d'Hoffmann".

In de Munt heeft hij ook eens "Don Giovanni" gedaan...

3

van Bruno <bruno.vanneste@...> op zaterdag 6 maart 2010 om 21:36

Terechte rechtzetting, het is eigenlijk nog maar 17 jaar dat ik er ga, sinds de heropening in 1993, maar daarvoor stond de Vlos m.i. nog niet echt op de opera-kaart (met namen als Koen Crucke en co). Maar ik kan ook mis zijn.

En wat Konwitschny's Holländer betreft, je recensie doet me in elk geval hopen dat ik deze produktie ooit toch eens zou mogen zien!

Konwitschny heeft me in elk geval gefascineerd met deze Don Carlos. Die man heeft 4 jaar in een depressie gezeten, en is er volgens mij aan deze regie te zien toch tamelijk goed uitgekomen, hij heeft immers zelf de herinstudering gedaan!

by the way: McVicar rings a bell, was hij niet de Contes-regisseur enkele jaren geleden?

2

van Margo <margo@...> op zaterdag 6 maart 2010 om 19:46

Ik vond hem ook de tweede keer nog altijd geen ideale Posa, iets minder intonatieproblemen dan de vorige keer, wel mooi geluid.

En, Bruno, alhoewel ik nog maar 19 jaar naar de Vlaamse Opera ga, is dit inderdaad een van de boeiendste producties die ze al gedaan hebben, van dezelfde kwaliteit als de betere Carsen- of McVicar-producties van de vorige decennia...

Als je de kans ziet zijn om zijn regie van "Der fliegende Holländer" te zien, moet je het zeker niet laten:

http://www.gopera.com/igi/?id=561

1

van Bruno <bruno.vanneste@...> op zaterdag 6 maart 2010 om 10:49

hey Margo, wat vond jij van de Posa?

Als ik mijn bescheiden mening mag geven: ik vind dit één van de beste producties die de Vlaamse Opera in de laatste 20 jaar heeft gebracht.