ti guarda dal Grande Inquisitor

Carmen in Kinepolis [terug]

Opmerkingen ...

6

van Henri <hdegroote@...> op donderdag 21 januari 2010 om 19:28

De volle-bak-CinemaSound is inderdaad nefast. En dat had dat jong volk dat daar aan de knopkes draait in het begin niet door, wellicht ook door eigen beginnende discobezoek-gehoorschade. Maar 't is dit seizoen in Gent al veel verbeterd. Gewoon doordat verschillende mensen bij aanvang of in de pauze gingen vragen of het wat "stiller" (= minder luid ) kon. En daar is telkens attentvol en met goed resultaat aan gewerkt.

Het jaloerse in-de-grond-boren-verhaal van Gerard Mortier is intriest te noemen (het woord schandalig vind ik er net iets te zwaar voor). Heb toendertijd het interview (op Arte dacht ik) gevolgd en was gescandaliseerd te worden uitgemaakt voor plebs omdat ik, net als zovelen, me naar de multimediale live-opvoeringen toekeerde, gewoon omdat er in De Munt geen binnengeraken meer aan was/is en de Vlaamse Opera zonodig moest choqueren in zijn ensceneringen.

Ik vind trouwens dat ge met die HDlive uitzendingen veel beter zicht hebt dan daar vanop het 2de balkon in de Met. Zo zijn sommige decorwissels tijdens de pauzes gewoon het zitten blijven waard.

Kortom, eindelijk bereikbare (en tevens betaalbare) kwaliteit. Dat we der zo nog veel mogen meemaken.

5

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op donderdag 21 januari 2010 om 11:50

Meer dan 8000 mensen hebben deze opera gevolgd in de kinepolis zalen.
Geert van der Speeten heeft wel een bedenking in Het Nieuwsblad van 18 Januari.
Het te voorspellen minpunt was de cinemasound waarin de subtiele dimensies wegvallen en alles gewoon veel te luid klinkt.
Gerard Mortier heeft dit project trouwens al diep de grond ingeboord.
Graag jullie mening aub met wat feedback?

4

van wim <wim.verdonck@...> op dinsdag 19 januari 2010 om 17:15

dju toch, blijkbaar heb ik verkeerd gekozen: in mei ga ik naar aida in munchen. iemand enig idee van de kwaliteit die ik daar mag verwachten? vorig weekend in dusseldorf l'italiana in algeri gezien. een meer dan behoorlijke productie, maar de zangers waren wat ondermaats (lindoro moest springen naar zijn hoge noten en mustafa zong zelden gelijk met het orkest) maar genevieve king als l'italiana heeft veeeel goedgemaakt. ik heb ze eens gegoogled maar bijzonder weinig gevonden. iemand meer info?

w.

3

van De Palmenaer marc <marcdepalmenaer@...> op zondag 17 januari 2010 om 14:29

De invaller was natuurlijk niet Mariusz Kwiecien, maar Teddy Tahu Rhodes, na enkele glazen cava en nog steeds dromerig van Garance kan dit gebeuren:-)

2

van Margo <margo@...> op zondag 17 januari 2010 om 9:03

Ik hoop uiteraard ook dat Garanca eens naar BelgiŽ komt. Maar ik vrees dat ze ondertussen onbetaalbaar geworden is voor onze Belgische operahuizen.

1

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op zondag 17 januari 2010 om 1:12

Elina Garance wat een avond met haar in De Kinepolis, ze heeft echt alles mee,bloedmooi,sexy,geweldige stem,en nog een grote actrice ook, de perfecte Carmen zeker?
Je weet wat je aan Alagna hebt, is goed,maar nooit super.
Inderdaad Frittoli kwam wat bleekjes over,maar slecht verre van.
De invaller Nieuw zeelander Mariusz Kwiecien vond ik sterk.
De regie van deze productie verschilt weinig van andere klassieke producties, de laatste scene vond ik goed gevonden,Carmen die net de doodsteek had gekregen van Don Jose,draaide het decor naar de arena waar de stier hetzelfde lot was overkomen maar dan door Escamillo.
Een geweldige avond,en intendanten laat Garanca ons zo vlug mogelijk eens bezoeken aub?