ti guarda dal Grande Inquisitor

Aida in Kinepolis [terug]

Opmerkingen ...

3

van Stefan Verheyen <meneer_Verheyen@...> op maandag 26 oktober 2009 om 20:55

Villazon zit nog altijd te bekomen van zijn stemoperatie en de rol van Hoffmann wordt gezongen door Joseph Calleja. (zie www.metoperafamily.org/metopera/season/production.aspx?id=10635)
De programma's van Opera in de cinema zijn duidelijk ver op voorhand gedrukt.
Ik vond het wel een geslaagde avond en de opkomst in Antwerpen was erg groot (als ik goed geteld heb vier zalen; de mijne bijna vol). De productie soms ter zake, maar vaak heerlijk hilarisch (zoals de triomfmars). Maar een operaliefhebber gaat toch voor de muziek, waarbij we toch verwend werden met Dolora Zajick en Violetta Urmana.

2

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op maandag 26 oktober 2009 om 17:43

Deze productie was met lengten voorsprong beter dan 'Tosca'
Ja zulke regie's kan men alleen maar brengen in de grootste operahuizen, toch heb ik indertijd genoten van de regie van 'Wilson'met beperkte middelen een moderne Aida brengen was straf.
De zaal in Gent zat bomvol,en het was zaal 8 maw de grootste.
Zaterdag ook nog opgevangen dat Rolando Villazon 'Les Contes D'Hoffmann'niet zou zingen, niet zozeer wegens stemproblemen,het zou eerder te maken hebben met een zware depressie waarin hij zou zitten.
Ook bij Alagna en Gheorghiu zou er een haar in de boter zitten,men spreekt zelfs van een nakende scheiding? En in Carmen zouden ze geen koppel meer willen vormen.
Enfin we zien wel.
Dat de opera het in ons landje goed doet mogen we met fierheid zeggen,want de productie 'House of the Sleeping Beauties'viel dik in de prijzen voor de beste creatie van 2009,toegekend door het spraakmakende vakblad 'Opernwelt'was dit jaar nog te bewonderen in de Munt Mr Ricci.

1

van ricci <riccifrederic@...> op zondag 25 oktober 2009 om 22:29

Echte "journalisten" die iets van opera afweten? Nu zo ken ik er in vlaanderen of wallonie letterlijk GEEN 1, vroeger wel tot zo aan de jaren zeventig en toen is de afgang begonnen