ti guarda dal Grande Inquisitor

Andromaque in het PSK [terug]

Opmerkingen ...

8

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op donderdag 22 oktober 2009 om 21:51

Of misschien begint het toch door te dringen dat je vanaf zijkant loge zo ongeveer niks meer ziet van het podium. Een bijzonder ondemocratische zaal dat PSK. 2 jaar geleden betaalde ik nog een mooi bedrag voor de La Clemenza met Jacobs, maar ik zag niks van het podium !
Je moet al bijna 1 of 2de categorie kiezen om iets van het podium te zien.

7

van Margo <margo@...> op donderdag 22 oktober 2009 om 17:41

Het PSK zat effectief niet helemaal vol. De parterre en het eerste balkon leken goed gevuld. De achterste rijen van de loges en de zijkanten van het tweede balkon waren zo goed als leeg.

Ik denk dat het "feestje" puur toeval was. Le Concert Spirituel toert momenteel door Europa met deze "Andromaque". Dat ze precies 80 jaar na het inhuldigingsconcert van de zaal in het PSK staan met een werk van een Belgische componist, is waarschijnlijk een gelukkig toeval.

In de seizoensbrochure vind ik bv. niets terug over dat jubileum. Als ze écht die verjaardag hadden willen vieren, dan zouden ze inderdaad wel een ander programma bedacht hebben... incl. de aanwezigheid van een of andere koningin om het geheel een extra-feestelijk tintje te geven.

6

van Tom <fluffy82@...> op donderdag 22 oktober 2009 om 10:57

ze hadden bijvoorbeeld het oorspronkelijke programma van het openingsconcert kunnen overdoen, met werken van onder andere Peter Benoit.
OK, misschien niet veel beter dan Grétry, maar wel een pak feestelijker :)

5

van ricci <riccifrederic@...> op donderdag 22 oktober 2009 om 9:54

zelfs zo interessant dat je d'r zelf niet naar toe bent gegaan, ik kan me voor dergelijke feestelijke gebeurtenis toch wel iets anders voorstellen, en bij dergelijke feestelijke gebeurtenissen dient de zaal dus wel vol te zitten. Dus een afgang qua programmatie en geen feestelijke gebeurtenis, met alle respect voor Getry maar er is genoeg betere 'belgische' muziek voorhanden om dergelijke evenement feestelijk bij te zetten....

4

van Stefan <bstefan@...> op woensdag 21 oktober 2009 om 22:04

Een afgang? Dit leek me juist iets zeer interessant en ik hoorde gisteren trouwens ook zeer veel uiterst positieve reacties. Ik kan me wel voorstellen dat de zaal niet vol zat, maar die is sowieso groot voor dergelijke concerten en dan weer te klein voor andere zaken.

3

van ricci <riccifrederic@...> op woensdag 21 oktober 2009 om 19:50

jezus wat een afgang qua programmatie....Vraag me trouwens af hoeveel volk er in de zaal zat de gratis tickets voor de gneodigden niet meegeteld...

2

van Margo <margo@...> op woensdag 21 oktober 2009 om 11:57

Dat viel eigenlijk verrassend goed mee... afgezien van iemand die wel een niet-onderdrukbare hoest probeerde te onderdrukken...

1

van Tristan <tristanfaes@...> op woensdag 21 oktober 2009 om 11:00

waardoor er net méér gehoest werd?