ti guarda dal Grande Inquisitor

Macbeth in München [terug]

Opmerkingen ...

2

van Margo <margo@...> op donderdag 23 juli 2009 om 8:49

Dag Pieter, ik kan begrijpen dat je gechoqueerd bent door mijn uitspraak... maar hopelijk toch niet zo erg dat je mijn argumentatie nadien niet meer hebt kunnen lezen ?

De vier andere opera's die je opnoemt, heb ik niet live gezien. Van Lady Macbeth heb ik wel stukken gezien op een of andere Nederlandse tv-zender (met Ventris en Westbroek in hun ondergoed) en was die Don Giovanni ook geen lingerie-enscenering (voor Don Giovanni kan ik me daar anderzijds wel iets bij voorstellen) ? Tiens, er begint zich precies een patroon af te tekenen in de stijl van zijn ensceneringen. Het voordeel van die opera's is wel dat er geen heksen in voorkomen... :-{)

1

van Pieter <pykb71@...> op woensdag 22 juli 2009 om 11:46

hohoho... Martin Kusej geen grote aanwinst voor opera? Da's wel een beetje een erge boude uitspraak, niet? Zijn Lady Macbeth van Mtsensk voor De Nederlandse Opera was anders bijna geniaal, Die Gezeichneten in Amsterdam was dat wellicht helemaal. De Don Giovanni en La Clemenza di Tito in Salzburg, toch ook zeer lucide voorstellingen. Er waren toch zeker heel wat grotere dilettanten rond in de Europese operahuizen dan Kusej, zou ik zo denken...