ti guarda dal Grande Inquisitor

Palestrina in Frankfurt [terug]

Opmerkingen ...

4

van Margo <margo@...> op donderdag 9 juli 2009 om 21:03

Ik lees trouwens net in het zomernummer van "Das Opernglas" dat Petrenko geëngageerd werd om in het Wagnerjaar de nieuwe RING-productie in Bayreuth te dirigeren...

In datzelfde nummer staat ook een interview met de twee Wagnerzusjes, waarbij ook nog de volgende nieuwtjes (denk ik toch) op te tekenen vielen:

- in het Wagnerjaar gaan ze ook de drie pre-Holländer-opera's uitvoeren (op een of andere manier)
- ze gaan ook al de toekomstige producties op DVD uitbrengen
- ze zijn van plan om ook tickets (ha!) via internet (wouha!) te verkopen (ik veronderstel dat dat zal neerkomen op het verhogen van het tellertje van het aantal jaren dat je al in de wachtrij staat)

3

van Walter <walter.boers@...> op maandag 6 juli 2009 om 17:52

Twee jaar geleden heb ik in Berlijn een voorstelling van "Das Land des Lächelns" gezien, gedirigeerd door Petrenko. Ongelooflijk wat die man ervan maakte. Die voorstelling heeft me mijn mening over Lehar (die blijkbaar alleen gebaseerd was op slordige of ronduit slechte uitvoeringen) doen herzien.
Voor Palestrina heb je zeker een uitmuntende dirigent nodig. Ik heb het eerder dit jaar in München met Simone Young gehoord, en tien jaar geleden in Düsseldorf met Hans Wallat. Allebei heel goed, maar Petrenko zal er wel net iets meer van hebben gemaakt.

2

van Margo <margo@...> op maandag 6 juli 2009 om 15:16

Tja, soms laat ik me verleiden tot het luisteren naar de klanken die uit een orkestbak oprijzen... De geest is gewillig, maar het vlees zwak. :-{)

1

van Pieter <pykb71@...> op maandag 6 juli 2009 om 14:49

Ha! Er wordt hier melding gemaakt van het bestaan van een orkest en dirigent... Dan moet het wel uitzonderlijk goed zijn geweest... En inderdaad, die Petrenko wordt een hele grote...