ti guarda dal Grande Inquisitor

Die Feen in Parijs [terug]

Opmerkingen ...

3

van ricci <riccifrederic@...> op vrijdag 10 april 2009 om 19:31

De laatste 'grote' die ik heb gehoord was James King. Peter Hofman als Siegmund (in de elisabethzaal) was beter dan ik verwacht had en Rene Kollo was ook een verrassing toen ik'm het voor het eerst hoorde, dacht echt dat ie enkel maar 'hello mary lou' kon zingen:)

2

van Margo <margo@...> op vrijdag 10 april 2009 om 15:53

Ja, ik had misschien die "grote" moeten weglaten... alhoewel ik Stephen Gould toch wel een indrukwekkende Tannhäuser heb horen zingen in Parijs.

Iemand als Melchior komt maar eens in de honderd jaar voor, denk ik... dus nog een paar tientallen jaren wachten op die witte raaf.

Maar in de (lichtere) subcategorie zijn er toch wel een paar goede Wagnerzangers, die volgens mij ook Arindal zouden kunnen zingen, en beter dan Joyner... zangers als Klaus Florian Vogt, Ben Heppner, Johan Botha of Christopher Ventris, bijvoorbeeld.

1

van ricci <riccifrederic@...> op vrijdag 10 april 2009 om 14:19

euh, margo, grote Wagnertenoren van het moment??? Je bedoelt waarschijnlijk de hedendaagse tenoren die Wagner zingen" :)
'k zou het begot niet weten, de grootste is waarschijnlijk nog steeds het Domingo fenomeen maar ook hij is een (small?) chicken in vgl met een Melchior bijvoorbeeld.