ti guarda dal Grande Inquisitor

December 2008 [terug]

Opmerkingen ...

11

van ricci <riccifrederic@...> op maandag 8 december 2008 om 23:49

Ik heb geen zinnens in een welles-nietes spelletje en ik ga uiteraard mijn bronnen (jawel meervoud dus) niet prijsgeven -een vraag de titel van deze blog waardig-maar ik kan alleen maar zeggen op mijn communiezieltje dat iedereen die ik ken en die er werkt PdC een mislukking vinden. De toekomst zal uitwijzen wie er gelijk heeft. En ik ben eerder Erna MtdP geneigd te geloven in haar vernietigende kritiek over het rusalka enscenerings debacle dan de prostitutie-recensenten van de reguliere kwaliteits (sic) pers. Voor shows ga ik liever naar de folies bergere, dan heb je ten minste de real stuff..

10

van Tom <tomhuygens@...> op maandag 8 december 2008 om 17:25

@ricci
dan vraag ik me af wie je precies kent in de Munt, want ik ken er ook heel wat volk, en die blijken allemaal tevreden met PdC.
zelfs het orkest begint voor zover ik weet na het fiasco met Wigglesworth bij te draaien.

9

van ricci <riccifrederic@...> op maandag 8 december 2008 om 9:37

Ik kom inderdaad nooit meer naar munt in tegenstelling tot vroeger en ondanks het feit dat ik er maar een twee minuten vandaan woon; maar ik ken wel mensen die d'r werken en die hangen een ander plaatje op dan jij beweert. Waarom denk je dat hij die Nederlander heeft geengageerd?
Neen, de Caluwe was/is een foute keuze en de toekomst zal mijn gelijk uitwijzen.

8

van Stefan <bstefan@...> op zondag 7 december 2008 om 23:03

Op de première leken er mij geen storende technische problemen meer te zijn... Let ook, de generale en de pregenerale zijn repetities en geen "officiële" voorstellingen.
@Ricci: Ik vermoed dat je niet vaak naar de Munt komt, maar moest je komen, dan zou je zien dat Peter de Caluwe quasi altijd aanwezig is, nog meer dan Foccroulle vroeger.

7

van ricci <riccifrederic@...> op zondag 7 december 2008 om 20:09

oh, was hij dan eens voor één keertje aanwezig in het huis en niet op reis? Dat de pre-generale dan toch volledig is doorgegaan moet een last-minute beslissing geweest zijn, insiders weten waarom

6

van Tom <tomhuygens@...> op zondag 7 december 2008 om 13:38

Aangezien ik erbij was kan ik bevestigen dat zowel de pregenerale als de generale volledig zijn doorgegaan, van begin tot eind, weliswaar met de nodige technische problemen - die trouwens vóór het begin van de opera aangekondigd werden door Peter de Caluwe.

5

van Stefan <bstefan@...> op vrijdag 5 december 2008 om 13:51

Zou het niet kunnen dat het op de pre-generale was? Ik heb immers horen zeggen dat de generale goed was... De foto's zien er alvast nogal speciaal uit. Ik ben benieuwd hoe het vanavond zal verlopen, alvast - samen met de Mazeppa in de Vlos - een van de spannendste premières van het jaar.

4

van ricci <riccifrederic@...> op donderdag 4 december 2008 om 21:32

naar verluidt waren d'r tal van problemen op de generale die maar voor één akte is kunnen doorgegaan, het is dus weer van dat, en ja de 'naar verluidt' is een zeer goeie bron.

3

van Margo <margo@...> op donderdag 4 december 2008 om 11:50

Nee, ik ben niet naar Barbiere gegaan.

Ik moest toen onverwacht naar Nederland en kon niet op tijd terug geraken. Maar aangezien zélfs de Franstalige kranten al niet erg positief waren, vermoedde ik dat ik niet veel zou missen. En ik heb dan ook niet de moeite gedaan om mijn kaart om te ruilen voor een andere datum...

2

van wim <wim.verdonck@...> op dinsdag 2 december 2008 om 14:18

dag margo,

niet naar de barbiere geweest in luik? goeie beslissing! het was een regelrechte ramp. heeft het intendantschap zo weinig om het lijf dat je zoals mazzonis de tralala ongebreideld kan bijklussen? hij zou zijn tijd beter vullen met het zoeken naar een échte regisseur... *zucht*

groeten,

w.

1

van Dirk Vandepitte <dirkvandepitte@...> op maandag 1 december 2008 om 22:12

Ik ben vrijdag naar een orkestrepetitie van Rusalka gaan kijken. Ze hebben het 2e bedrijf helemaal doorgespeeld. Het speelt zich af in een nogal gevuld straatdecor, dus niet de gevreesde Rheingold-toestanden, althans niet voor dat bedrijf. De bosnimfen lijken wel uit Rheingold weggeknipt, als Rijndochters die zwemmend aan een kabel omhooggetrokken worden. Heel coherent leek me dat allemaal niet, maar ik heb dan ook maar een stukje gezien.

In elk geval, er was nog veel werk aan de winkel voor het productieteam ...