ti guarda dal Grande Inquisitor

Christian Gerhaher in de Munt [terug]

Opmerkingen ...

5

van ricci <riccifrederic@...> op woensdag 29 oktober 2008 om 23:15

mensen moeten toch eens leren lezen. Onder de organist zaten de recitals soms vol maar nooit echter was de zaal half leeg, ten minste toch niet toen ik ging. Recitals met liederen zijn/wel aantrekkelijk : lucia popp, ludwig, zelfs Rene kollo indertijd: bomvolle zaal.
Of de abonnementenverkoop voor de recitals gestegen is onder de Caluwe, wel ik heb er geen flauw benul van, dat is iets wat alleen de kassa weet. Mijn bronnen luiden een andere klok. Maar we weten ondertussen wel wie De Caluweadepten zijn bij de lezers hier. Ik hoor er dus niet bij, ik ga trouwens ook niet meer. Voor Rusalka zou ik eventueel nog eens uit mijn kot gekomen zijn maar niet met deze cast. Het zal dit seizoen enkel Broeder Duivel worden.

4

van Stefan <bstefan@...> op woensdag 29 oktober 2008 om 15:16

Dat klopt niet helemaal. Over het mortiertijdperk kan ik niet spreken, maar onder Foccroulle zaten de recitals ook niet altijd vol. Onder De Caluwe zijn de recitalabonnementen alvast gestegen. De verkoop van losse tickets hangt natuurlijk gewoon af van wie er komt. Vorig jaren zaten bvb. de recitals van Schäfer en Di Donato vol. Recitals met liederen zijn nu eenmaal voor het grote publiek minder aantrekkelijk, maar op het volgend recital zal er veel volk zijn.

3

van ricci <riccifrederic@...> op woensdag 29 oktober 2008 om 0:51

of halfleeg:)
heb ik ten tijde van Mortier nooit geweten, toen zat de zaal echt VOL, ook onder het regime van de organist liepen de recitals vrij goed zeker toen Loebe er nog was

2

van Margo <margo@...> op maandag 27 oktober 2008 om 22:20

De opkomst was redelijk zoals je kan verwachten voor een liederavond... ik schat dat de Munt ongeveer halfvol zat.

1

van ricci <riccifrederic@...> op maandag 27 oktober 2008 om 21:29

Margo,
even ter info, je hebt het over publiek? Hoe was eigenlijk de opkomst voor deze avond?