ti guarda dal Grande Inquisitor

Oktober 2008 [terug]

Opmerkingen ...

9

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op zondag 12 oktober 2008 om 15:36

Inderdaad Deeefie, in Gent hadden we weer prijs, dit is nu al de derde maal.
Ik zou ook naar Antwerpen willen afzakken maar zit vast aan mijn 2 abo's te Gent.
Laat ons hopen dat het de laatste maal met problemen is geweest anders vraag ik mijn geld terug, of ze moeten mijn abo's omruilen voor Antwerpen.
Wat ik gezien en gehoord heb was van hoge kwaliteit, jammer dat het maar 30 min geduurd heeft, want daarna heb ik zaal verlaten,en velen zijn me gevolgd.

8

van Deeefie <deeefie@...> op zondag 12 oktober 2008 om 8:53

Salome Opera Cinema in Gent : EEN GROTE FLOP , Beeld was slechter dan een gemiddeld Youtubefilmpje, en de muziek hing met horten en stoten aan elkaar. Blijkbaar Is dit niet de eerste keer in Gent. (Hänsel & Gretel werd daar vorig jaar gewoon laatste minuut afgelast omdat ze geen kwaliteit konden garanderen) Vrienden in Antwerpen hadden wel perfect beeld, dus ik weet waar ik de volgende Opera Cinema naartoe ga.
Matilla was gelukkig wel Fenomenaal, evenals de Herodes van Kim Begley, een van de weinige zangers die deze rol toch de esthetiek en vocale waardigheid kunnen geven die hij verdient.

7

van Stefan <bstefan@...> op dinsdag 7 oktober 2008 om 12:44

@Hugo: Je bedoelt toch Minkowski met die oudgediende? Er gaan inderdaad de geruchten de ronde dat hij een Verdi zal doen in de Munt, maar dat zou later zijn dan 2010, dacht ik. Men wou hem eerst de afscheidsproductie van Van Dam laten doen in samenwerking met de ONP, maar Joël was blijkbaar niet akkoord daarmee. Ook zijn er verschillende opera's van Verdi die vermeld worden: Trovatore, Stiffelio, Macbeth, Alzira...

6

van De palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op dinsdag 7 oktober 2008 om 11:42

Volledig met je eens Sven wat C.Malfitano betreft, de cd uit 1995 met Bryn Terfel als 'Jochanaan' en Kenneth Riegel als 'Herodes' vind ik nog steeds de beste 'Salome' opname.
Uitgebracht door Decca met het Wiener Philharmoniker olv van Christoph von Dohnànyi.
Ondertussen ook uitgebracht op dvd,een pareltje.

5

van Hugo <hugo.delava@...> op dinsdag 7 oktober 2008 om 11:25

En als ik me niet vergis doet dezelfde "oudgediende" in 2009/10 in de Munt "Il Trovatore"...

Gtz,

Hugo

4

van Margo <margo@...> op maandag 6 oktober 2008 om 18:47

Geen FroSch voor mij... toch niet als ik er eerst een paar honderd kilometer voor moet rijden. ;-{)

Maar over "Die Feen" zal je hier te gepasten tijde wel iets kunnen lezen...

3

van Stefan <bstefan@...> op maandag 6 oktober 2008 om 13:55

Ik was gisteren ook in de Vlos voor Turandot. Het was al bij al een geslaagde productie. Die sterfscène van Liù is heel goed gedaan en typisch Carsen (koor op een lijn). Matos heeft een indrukwekkende stem die boven alles uitkomt, maar mooi & ontroerend klinkt die niet. Todorovich was meer dan behoorlijk. Voor mij blijft de muziek van Puccini wel een groot probleem. Spijtig dat op deze blog geen recensie staat van Die Frau ohne Schatten in Amsterdam. Naar mijn mening was dit een van de toppers van het seizoen. Vogt-Fontana-Soffel-Herlitzius & Marc Albrecht hebben het mooiste uit die partituur gehaald in combinatie met de intelligente regie van Homoki.

La Cenerentola in de Munt zal vrij vermakelijk worden. Net zoals de affiche is de scenografie helemaal in Disney-stijl. Minkowski doet voor de eerste keer Rossini en dat blijkt een goed huwelijk te zijn! Minkowski doet trouwens binnenkort Die Feen van Wagner (!!) in Parijs.

2

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op zondag 5 oktober 2008 om 22:31

Ook de sluier-dansen van Catherine Malfitano en Maria Ewing zijn niet te versmaden ... en ze moeten geen noot zingen ! (tijdens de dans welteverstaan ...)

Te bewonderen op YouTube ...

Net terug van Turandot in Gent. Van de regie zag ik de helft niet want ik zat op het zijbalkon, maar de ongelofelijk mooi geregisseerde dood van Liu heb ik wel kunnen zien en dat was echt heel ontroerend. Heel mooi gezongen ook door praktisch iedereen. Todorovich heeft niet veel italianata maar een grote stem en zijn nessus dorma was schitterend en extatisch. Matos vond ik toch ook bijzonder indrukwekkend en niet te vergeten, een zeer geslaagde interpretatie van deze kleurrijke partituur door Fournillier.
Misschien nog iets vermelden dat zeer de moeite is om te weten : het slotduet en de finale van Alfano werd in deze productie in zijn originele versie gespeeld, iets dat amper voorkomt. Betweter Toscanini wees deze versie voor de premiere af, en vroeg (en kreeg) een gebalde versie waar de originele intenties van Puccini verder weg zijn dan ooit.
De originele versie is echt een openbaring. Er zit veel meer Puccini in dan men denkt.

1

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op zondag 5 oktober 2008 om 18:58

Karita Mattila gaat in de MET voor de full monty in haar wereldbekende zevensluiersdans-:)