ti guarda dal Grande Inquisitor

Christine Schfer in Salzburg [terug]

Opmerkingen ...

6

van Karen <nerakanin@...> op zaterdag 30 augustus 2008 om 15:40

Hallo Margo

Ik heb er met Barbara Bonney over gesproken;
Het is de eerste versie, zeg maar, van dit project en schoonheidsfoutjes moeten nog weggewerkt worden.
Je hebt wel gelijk vind ik, maar je mag niet vergeten dat dit hele project op heel veel sponsors moet rekenen en sponsors willen namen... ik denk dat je het zo moet bekijken. De young singers kregen trouwens elke dag les, veeleer van Barbara Bonney. Zij is het grote brein achter de talloze projecten die in en rond Salzburg lopen voor jonge zangers. Ze is erg toegeweid en vastberaden om haar projecten te doen slagen; Ik vind het alvast knap, want het is niet zo dat je na pakweg een operastudio gedaan te hebben echt klaar bent om op een internationaal niveau te gaan presteren. Dit is een logische volgende stap en zij zet zich ervoor in.

Wat dit project betreft: zij studeren voornamelijk alle rollen in die tijdens de Festspiele aan bod komen en krijgen de kans om de invallers van dienst te zijn. Daarenboven krijgen ze de kans om met alle grote maestri te gaan praten en een ton aan audities te doen. (met succes) De masterclasses vormen eigenlijk een 2de agenda.

Maar zoals ik al zei: er zijn nog schoonheidsfoutjes, wat logisch is.

Ik vind het alvast een prachtig inititatief om ook beginnende operazangers op een hoog niveau te laten participeren.

Ik hoop dat je nu beter begrijpt waar dit project om draait...

5

van Margo <margo@...> op woensdag 27 augustus 2008 om 19:23

Karen, nee ik heb die mezzo niet gehoord... enkel de zes zangers die ik hieronder opgenoemd heb.

Ik begrijp wel hun concept niet om een half dozijn master classes te geven met evenveel "masters"... dat lijkt me zo inefficient en zo'n verspilling van tijd en middelen. Een hele week master classes met bv. Christa Ludwig ipv maar n lijkt me veel nuttiger.

4

van Karen <nerakanin@...> op woensdag 27 augustus 2008 om 13:31

Hallo Margo

Ik logeerde bij de Young Singers in Salzburg en heb Aundie Marie Moore meerdere malen horen zingen, al moet ik wel toegeven dat ze vooral een indrukwekkende operazangeres is!

Heb je Ezgi Ktlu niet horen zingen? Heel indrukwekkende mezzo...

3

van Tristan <tristanfaes@...> op zaterdag 23 augustus 2008 om 17:04

Tretjakova, Segal en Shenyang heb ik ook gehoord. Shenyang heeft in de mc met Grundheber een indrukwekkende Banco gezongen.
En wat Tretjakova betreft: idd hl goed, en ze heeft dan nog het voordeel dat ze er goed uitziet ook ;-)
Die Bttner gaat -denk ik - een klein rolletje doen in de Vlopera dit seizoen.

2

van Margo <margo@...> op zaterdag 23 augustus 2008 om 9:48

Er waren inderdaad een paar interessante zangers bij...

De sopraan Jekaterina Tretjakova was er een van (ze zong Ccilie) en ook de mezzo Lauren Segal (die Von ewiger Liebe zong) vond ik goed. Dan waren er ook twee mannen die potentieel hebben, maar er nog niet echt zijn... Thorsten Bttner glijdt teveel langsonder naar zijn noten en laat t graag horen dat hij een tenor is. De bas Shenyang heeft ook een mooi geluid, maar het komt allemaal nogal ongecontroleerd over.

De twee andere die ik hoorde - Aundi Marie Moore en Ekaterina Sadvonikova - vond ik een stuk minder. Hun Duits is afgrijselijk slecht en de Amerikaanse smijt er zelfs nog een hoop extra klinkers tussen (alsof "Gretchen am Spinnrade" al niet genoeg tekst heeft).

Maar ik heb iedereen natuurlijk maar n lied horen zingen, wat niet echt veel is om een goed beeld te krijgen.

1

van Tristan Faes <tristanfaes@...> op vrijdag 22 augustus 2008 om 20:37

hoi Margo!

Welke van de jonge zangers heb je gehoord? Ik heb enkele masterclasses bijgewoond en er zitten m.i. wel een paar boeiende mensen tussen...
Groet,

T