ti guarda dal Grande Inquisitor

Bayreuth - Live dabei ! [terug]

Opmerkingen ...

5

van Margo <margo@...> op maandag 30 juni 2008 om 18:46

Ik had ook gezien dat Aix een aantal voorstellingen op internet gooit... maar ik ben niet zeker of die allemaal en overal te zien zullen zijn. Arte.tv is bv. via internet enkel te bekijken in Frankrijk en Duitsland (net zoals de reportages van de VRT-nieuwssite enkel maar in BelgiŽ te zien zijn). Daar zijn wel mouwen aan te passen met allerlei proxy-truken, maar het is niet evident... en misschien zelfs ook niet 100% legaal om die truken toe te passen...

4

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op maandag 30 juni 2008 om 14:00

Wie thuis in zijn luie zetel toch wat van Bayreuth wil meepikken, op 26 juli om 18uur ook op radio4 de laatste opera van R.Wagner PARSIFAL, te beluisteren live denk ik.
Parsifal wordt uitgevoerd door het Bayreuth Festival Orkest o.l.v. Daniele Gatti met als voornaamste solisten, Dethlef Roth en Christopher Ventris. Geen Gentse feesten die avond voor mij.

3

van Stefan Burke <bstefan@...> op maandag 30 juni 2008 om 10:37

Het festival van Aix kun je grotendeels GRATIS streamen. Op http://www.festival-aix.com/fr/programme-2008/les-diffusions-et-retransmission-mediatiques/index.html staat alle info.

2

van Dirk Vandepitte <dirkvandepitte@...> op zondag 29 juni 2008 om 10:09

Een internet-uitzending vanuit Bayreuth heeft geen enkele meerwaarde t.o.v. een DVD, integendeel. De kwaliteit is veel lager. Het "live"-aspect is zeker geen 49 euro waard.

Het bijzondere karakter van Bayreuth zit voor mij in de bijzondere omstandigheden : het feit dat elke festivalganger zich een hele week vrijmaakt (voor een Ring-opvoering althans), het unieke theater met de geweldige akoestiek (ondanks het spartaans zitcomfort), de hele organisatie en de setting op de heuvel, het feit dat je 10 jaar op kaartjes moet wachten, het publiek zelf, de soms opzichtige avondkledij, de terrassen in de stad die na de voorstellingen vol festivalgangers zitten, de mogelijke toevallige ontmoetingen met de zanger(e)s(sen) en hun familie ... Het grootste verschil voor mij is de speciale sfeer, die ik nog nooit heb ervaren wanneer ik na een werkdag of zelfs in het weekend snel eventjes naar het operahuis ga voor een individuele opvoering.

Dat alles is geheel afwezig voor een minuscuul YouTube-schermpje. Ik verwacht dat het geen groot succes zal hebben, toch niet bij het traditionele publiek.

1

van DE Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op zaterdag 28 juni 2008 om 20:33

Geef mij maar de voorstellingen vanuit de MET rechtstreeks gebracht in de zalen van Kinepolis, ik denk dat ze starten met SALOME van R.Strauss en dit voor 15 Euro.