ti guarda dal Grande Inquisitor

La forza del destino in de Munt [terug]

Opmerkingen ...

11

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op dinsdag 17 juni 2008 om 22:55

Wat bedoel je met waanzinnig gedrag ? Zijn gerol met zijn ogen misschien ? :)

Nee, ik heb ook gedacht dat hij zich vaak schijnt te overzingen. Je kan wel denken dat je stem dat aankan, maar na enkele jaren blijkt het toch anders ... Erg voor zo'n mooie stem ... Schuldig zijn de plaatmaatschappijen, de veeleisende opera-directeurs en impresario's die zo'n talenten verleiden om teveel hooi op hun vork te nemen. Eens ze verbrand zijn, zoeken ze wel een ander slachtoffer.

10

van ricci <riccifrederic@...> op maandag 16 juni 2008 om 20:18

van kwaad naar erger: naar het schijnt moet het weer zeer slecht gesteld zijn met villazon's vokale conditie, moet een ruine geweest zijn tijdens de londense don carlo run. Waarschijnlijk heeft hij onherstelbare schade opgelopen door zijn waanzinnig gedrag en manier en hoeveelheid en repertoire van zingen.

9

van Ricci <riccifrederic@...> op zaterdag 14 juni 2008 om 18:38

Forza op DVD: er is er maar één en al de res t is surrogaat, ik bedoel die van ver voor ik geboren was Napels 1958 met Tebaldi en Corelli er is vokaal geen betere (zelfs scenisch eigenlijk niet) op DVD. Wat me wel verbaasde waren Margo's commentaren op Westborek haar topregister als dat zo is zou ze best van Fanciulla afblijven, zelfs Price gaf het na een voorstelling (of was het een akte) al op.

8

van De palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op zaterdag 14 juni 2008 om 13:29

Maar hoeveel voorstellingen heeft Villazon vorig jaar niet moeten afblazen Margo.
Nee, dvd's zal ik ook niet veel meer kopen,het is onmogelijk te vergelijken tov je lijfelijk aanwezig bent.
Wel ben ik van plan naar alle voorstellingen in HD vanuit de MET te gaan in Kinepolis, want dit gat in de markt heeft me aangenaam verrast.

7

van Margo <margo@...> op zaterdag 14 juni 2008 om 10:50

Alhoewel ik deze enscenering van FORZA niet slecht vond, vind ik niet dat ze vereeuwigd moet worden op DVD (wie gaat dat kopen?). Dan had ik liever gezien dat ze WOZZECK of WERTHER opgenomen hadden. Vooral de Werther met Tézier; het aantal bariton-Werther-opnames kan je op één hand tellen... en ik kan me best voorstellen dat daarvoor wél een markt bestaat.

Het programma van Westbroek is op zich niet overdreven. Als je op haar website het aantal voorstellingen telt dat ze volgend seizoen gaat zingen, dan zijn het ongeveer 30 voorstellingen. Ter vergelijking... op de site van Villazon tel ik voor volgend seizoen ongeveer 50 voorstellingen.

Westbroek gaat blijkbaar in januari 2010 ook Chrysothemis zingen in de Munt.

6

van Stefan <bstefan@...> op vrijdag 13 juni 2008 om 22:46

Er komt een tv-opname van deze productie door de VRT, dus we zullen Forza binnenkort ook nog op Canvas/DVD kunnen zien. Westbroek zal naast het vermelde lijstje ook nog Minni in de DNO zingen eind 2009.

5

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op vrijdag 13 juni 2008 om 17:49

De agenda van Eva Maria Westbroek.

Chrysothemis(Elektra) Staatsopper Munchen.
Sieglinde(Die Walkure) Bayreuth.
Minni(La Fanciulla del West) Covent Garden Londen.
Hana Glawari(Die Lustige Witwe) Scala Milaan.
Katerina(Lady Macbeth van Mtensk) Bastille Parijs.

Dit alles in een tijdspanne van een kleine 7 maand tot 17/1/2009.
Ze neemt inderdaad veel hooi op haar vork, want daarna doet ze gewoon verder.
Afwachten of ze dit tempo lang zal aanhouden, ik vrees van niet.

4

van Ricci <riccifrederic@...> op vrijdag 13 juni 2008 om 14:22

mijn grootste verrassing was wel de kritiek op todorovich die ik enkel maar ken als een stijlloze brulbeer (Turiddu amsterdam) en eentje die zingt met horten en stoten. Ook zijn CD is niet echt een hoogvlieger. Hopelijk komt dit nog op de radio met de 'goeie' cast, ik bedoel het moet je maar overkomen Hugh smith als don Alvaro en Houben als Leonora...als je daar 100 Euro voor had neergelegd....

3

van Stefan <bstefan@...> op vrijdag 13 juni 2008 om 14:09

Die Italiaanse tenor heeft een allergie opgedaan tijdens de generale en werd last minute vervangen door Hugh Smith. Lisa Houben is ook vrij goed als Leonora, sommigen vinden haar zelfs overtuigender. Ze beschikt natuurlijk niet over die gigantische stem.
Voor mij persoonlijk moeten het wel zeker niet altijd zulke ensceneringen zijn, maar voor Verdi mag dat net.

2

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op donderdag 12 juni 2008 om 22:44

Prachtig dat zulke enscenering nog kan in de Munt. Ik kijk al uit naar de 22ste wanneer ik ga, alhoewel ik een andere Leonora en Alvaro zal horen (ben benieuwd naar de italiaanse tenor).

En Ono natuurlijk. Hij tekende voor de meest boeiende lezingen van opera's die ik ooit gehoord heb (Peter Grimes, Tristan, Aïda enz ...) Een (opera)-dirigent buiten categorie !

1

van Stefan <bstefan@...> op donderdag 12 juni 2008 om 22:39

Voor een keer ben ik het 100% eens met je commentaar op een voorstelling in de Munt. Westbroek is een fantastische zangeres en in de eerste twee bedrijven kon ze me echt overtuigen. Maar haar "pace" was af en toe wat ontgoochelend, er zaten een aantal onzuiverheden in. Ik vond haar als Sieglinde toch nog overtuigender. Wagner & Strauss liggen haar stem veel beter. Ik vraag me trouwens ook af hoe lang ze nog al die nieuwe rollen aan haar repertoire zal kunnen blijven toevoegen.