ti guarda dal Grande Inquisitor

IMKEB 2008 - Finale, dag 2 [terug]

Opmerkingen ...

2

van marc de palmenaer <marcdepalmenaer@...> op vrijdag 23 mei 2008 om 11:51

@Karen
Daarnet geluisterd en gezien de 2de avond vd finale, deze keer opgenomen van Arte.
Ben het grotendeels met je eens,Yuri was slaapverwekkend,geen slechte stem, maar zijn keuze was slecht,geen variatie en was op het podium nogal houterig in zijn houding.
Losier was de de beste vd drie, goede variatie,mooi timbre,bijna een foutloos parcours.
Kasyan was ook goed, maar je kan ook wat te veel aria's van verschillende componisten brengen.
De eerste 25 minuten waren van hoge kwaliteit, maar de laatste 10 min was ze zeer moe,en dat was duidelijk te horen en te zien,jammer want dat zal haar punten kosten.
Tot hiertoe in pole wat mij betreft, Losier.

1

van Karen <nerakanin@...> op vrijdag 23 mei 2008 om 10:58

MMM...ik ben het meestal eens met de bevindingen, maar deze keer niet;
Michèle Losier heeft een fantastische stem en buit ze technisch ook goed uit. Ze plaatst haar stem in de juiste focus. Enkel de vibrato in de Mahler kon mij minder bekoren.

Yuri vond ik saai - ik kan het alleen maar zo omschrijven. Hij mist dat zijdeachtige om mij te overtuigen. Hij is een bekwaam vertolker, maar de stem spreekt mij althans niet aan.

Ana Kasyan gaat hoog eindigen, gewoon omdat ze een goede allrounder is en met haar achtergrond als violiste en pianiste weet ze ook heel goed wàt ze met de muziek doet. Ik vind ze echter "te zacht" in alles wat ze doet, alsof ze op 1 grote reserve zingt. Je wacht altijd op meer dat er nooit komt. Vaak zijn haar eindnoten totaal onhoorbaar omdat ze ze zo piano zingt.

Michèle Losier zong vorig jaar in de Met (toch wel 1 van de in omvang grotere operahuizen), zonder stem of bereik was ze daar volgens mij nooit geraakt, toch?