ti guarda dal Grande Inquisitor

IMKEB 2008 - Halve finale, dag 2 [terug]

Opmerkingen ...

4

van Nick <nickcuyvers@...> op donderdag 15 mei 2008 om 0:54

Tjah, met Druet is het zoals met Lemieux. Die heeft ondertussen al de meer dan stevige fundamenten van een carriere neergezet. Ze werkt nauw en steeds vaker met Les Arts Florissants. Ik verschiet er een beetje van haar hier tegen te komen. Maar naar wat ik hoor speelt idd het Lemieux-effect mee in Frankrijk.
Ontroerende Monteverdi? Probeer Kirkby eens in Lamento della Ninfa. Of von Otter in de laatste aria van Ottavia. Of Berberian in de opnames van Harnoncourt.... De man blijft voor mij onovertroffen in het in hun hemd zetten van personages.

3

van Karl <karl_stas@...> op donderdag 15 mei 2008 om 0:26

Geen Belgen in de finale dus... Zoals altijd in deze wedstrijd doen de Koreanen en de "Sovjets" het weer verrassend goed. Ik betreur dat zij opnieuw enkele kandidaten verdringen die ondanks hun beperkingen toch blijk geven van een grote muzikale intelligentie, zoals Kronthaler. De eliminatie van Ersek vind ik onbegrijpelijk. Gelukkig is mijn voorlopige favoriete (Druet) er wel bij.

2

van marc de palmenaer <marcdepalmenaer@...> op donderdag 15 mei 2008 om 0:15

De halve finale zit erop, vandaag mijn favorieten.

Tatiana Trenogina (formidabel)
Bernadetta Grabias
Theresa Kronthaler

De Belgen hebben me ontgoocheld, Sèbastien Parotte een man van meer dan 2 meter heeft wel een goede stem, of dit hem een finaleplaats gaat opleveren is me zeer de vraag.
Iris Luypaers was het noorden kwijt door de stress,voor mijn part geen finale voor haar.

Ik heb ook al een favoriet voor de finale'Tatiana Trenogina'

;

1

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op woensdag 14 mei 2008 om 10:38

Wat Michéle Losier betreft, wat me stoorde aan haar was voor mij dat vreselijk lied'Georgie'waar ze inderdaad het wat te bont maakte.
Vandaag laatste halve finale dag,en de spannenste van de drie omdat het D day is voor onze Belgen, en natuurlijk de bekendmaking vd finalisten.