ti guarda dal Grande Inquisitor

IMKEB 2008 - Halve finale, dag 1 [terug]

Opmerkingen ...

7

van ricci <riccifrederic@...> op woensdag 14 mei 2008 om 19:49

Weer akkoord, ik hou best wel van zangwedstrijden maar dan moet er toch ook een revelatie of twee bij zijn, die heb ik althans nog niet gehoord, de non-interesse bij de jury is overduidelijk....ga de halve finales door-werken en als er echt niks relevant uit de bus komt, haak ik ook voor dit af.

6

van Margo <margo@...> op woensdag 14 mei 2008 om 10:19

Een zangwedstrijd is uiteraard een circus ! Het heeft acrobatiek, spanning, adembenemende momenten, emoties, uitzinnig applaus, entertainmentwaarde... en zelfs clowns. Maar dat maakt het er allemaal niet minder leuk om.

In het Franse "Magazine Opéra" van vorige maand staat trouwens een interview met Monique McDonald (de Tosca en Elisabetta in Luik), die blijkbaar ook aan heel wat zangwedstrijden meegedaan heeft. Haar moeder was daar altijd tegen want "wedstrijden zijn voor paarden, niet voor zangers" :-{)

5

van ricci <riccifrederic@...> op woensdag 14 mei 2008 om 0:46

het grootste concours ja op vioolgebied, op het gebied van zang stelt het echt niet zo veel voor hoor, dus...ik blijf erbij een circus van de middelmaat-eingleijk zelfs dat niet...en op de leeftijd van 30 moet je d'r echt al wel staan wil je nog een carriere maken.

4

van Karl <karl_stas@...> op woensdag 14 mei 2008 om 0:46

Inderdaad, dit zou wel eens het jaar van de mezzo's kunnen worden. Vooral Druet heeft op mij indruk gemaakt. Nu kunnen zowel zij als Losier al een aardig palmares voorleggen, je vraagt je dan ook af waarom ze nog het risico nemen om aan zo'n wedstrijd mee te doen.

3

van marc de palmenaer <marcdepalmenaer@...> op woensdag 14 mei 2008 om 0:30

@Ricci,flauw hoor om dit een circus te noemen,als melomanen moeten we juist fier zijn zo een grote wedstrijd te hebben in dit klein land,vele grote landen vinden dit het grootste concours ter wereld.
Als je iets een circus wil noemen?Wel dat is volgende week aan de beurt'Europees songfestival'
Terug over tot de orde vd dag,vandaag hebben 2 mezzo's me bekoord,namelijk 'Michéle Losier' 30 jaar,Karl heeft misschien toch wel wat gelijk wat leeftijd betreft,ze nam direct het publiek beet en liet het niet meer los,duidelijk al veel ervaring.
'Isabelle Druet'leverde ook een mooie prestatie af,mag voor mijn part naar finale.
Al bij al was deze tweede finaledag van minder niveau dan gisteren.

2

van ricci <riccifrederic@...> op dinsdag 13 mei 2008 om 23:30

Tsja wat moet (mag?) ik zeggen, 'k zou een boekje kunnen opschrijven over het grote circus dat hier wordt opgevoerd.
Gaande van de sympathieke flaters van Marlene van Wouters (steeds leuk)tot het verschrikkelijke lage niveau van deze wedstrijd. Ja, er zijn 'OK' stemmen bij maar tot nu toe geen enkele stem die klaar is voor een grote internationale carriere, integendeel. Dus stoppen met te zeggen dat dit niveau erg hoog is (dus liegen) want dat is het in vergelijking met vorige jaren dus niet. Dit afgaande op wat ik heb gehoord via canvas+ Was natuurlijk nie tin de zaal en ik weet van een vervorming micro's teweeg kunnen brengen. Maar kom hier was niks bij dat me echt kon bekoren wel stukjes hier en daar maar nogmaals een grote internationale carriere zoals een Gallardo-Domas of zelfs een Lemieux is hier tot nu toe nog net bij. Wat moeten sommige van deze juryleden zich echt rot vervelen : zo goed te zien aan de kauwgom vretende Renee Auphan: zo duidelijk, de slapende Arroyo, de lezende Fassbaender en zelfs PDc schudt meer met zijn haardos dan gewoonlijk.
Dat was dan de kritische noot, mag gedelete worden hoor

1

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op dinsdag 13 mei 2008 om 10:48

Margo,
Bedankt weer voor deze goede recencies, je hebt natuurlijk meer ervaring als ik,als ik je lijst zie wat je op een seizoen allemaal gaat zien en beluisteren is dit indrukwekkend,daar kan ik alleen maar van dromen,maar als je dit kan zeker meepakken'Carpe Diem'