ti guarda dal Grande Inquisitor

Maria Stuarda in Luik [terug]

Opmerkingen ...

2

van Nick <nickcuyvers@...> op zaterdag 17 mei 2008 om 12:12

Tot hier toe altijd geluk gehad met La Ciofi. Ze schijnt heel wisselvallig te zijn, maar als ik haar zag was ze telkens haar reputatie aan het verdedigen. Ik herinner mij vooral een quasi-perfecte Lucia in Milaan een jaar of twee geleden. Heb net te horen gekregen dat ze zal alterneren met Netrebko als Giulietta in Parijs volgende maand. Frau Netrebko (de nieuwste gruwel la Gheorghiu) is er dan toch eindelijk achtergekomen dat hoogzwanger zijn, een nieuwe rol aanleren in een taal en een tessituur die niet de jouwe zijn en die je niet kan meester maken, en dat alles in een fysiek uitputtende enscenering geen geweldige combinatie zijn.
Aangezien DiDonato en Ciofi samen al een langere geschiedenis hebben (hun Handel-recital was prachtig), hoop ik toch op het beste. Als ze even hees klinkt als in Luik zal ik mij genoodzaakt zien haar loge mee onder te gaan kotsen.

1

van wim <wim.verdonck@...> op maandag 12 mei 2008 om 11:20

wij zijn zondag van de vertoning bespaard gebleven. men kondigde aan dat het "maleur" deze keer op elisabetta gevallen was (ze had haar loge ondergekotst er was een dokter bij haar, "la pauvre" kon onder geen beding zingen). toch wou men het "spectacle" laten doorgaan mits "quelques coupures". wij hebben geld voor onze eieren gekozen en onze kaarten laten rembourseren...