ti guarda dal Grande Inquisitor

Elisabetta, regina d'Inghilterra in het PSK [terug]

Opmerkingen ...

6

van Willy Faes <willy.faes@...> op woensdag 23 april 2008 om 16:04

Volledig akkoord dat de beide tenoren de vedetten van de avond waren . Onvergetelijk!

5

van Margo <margo@...> op donderdag 17 april 2008 om 23:39

Toen ik verleden week dat artikel in Bloomberg las, was ik ook wel verbaasd over die uitspraak van Peter De Caluwe. Als hij dat effectief gezegd heeft op de persconferentie, lijkt me dat niet echt snugger.

Voor wie het artikel niet gezien heeft, is hier het adres:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601088&sid=a8Rsjad5Li8g

4

van Ricci <riccifrederic@...> op donderdag 17 april 2008 om 18:47

Margo,
ik ga echt niet zo licht over die belangenvermenging als jij. Ik wist zelfs niet dat ze teksten in de programmaboekjes van de liedrecitals schreef. Een reden te meer voor haar om producties van de munt NIET te recenseren. Ik persoonlijk vind dit echt 'not done'. Maar kom misschien ben ik te ouderwets en te principieel in die dingen....Ook die opmerking over de "mogelijke vergeetachtigheid" over de taalvolgorde in de vorige seizoensbrochure, dat geloof je zelf toch niet? Zeker nadat de libre ook al begint te schrijven over het dirigentendebacle. In het artikel in "bloomberg" kwam trouwens een licht (mild uitgedrukt) autoritair trekje van PdC naar voor. Uiteraard was ik daar niet verbaasd over.......

3

van Margo <margo@...> op donderdag 17 april 2008 om 18:26

Ricci, pas op ! Je bent je weer aan het opwinden... ;-{)

Ik heb de recensie van Erna niet gehoord op klara (voor wie het trouwens nog niet gezien heeft, klara heeft haar hele site eindelijk herstijld), maar blijkbaar heeft ze kritiek gegeven op Siragusa, dus zo'n belangenvermenging zal het wel niet zijn. Het is ook niet onlogisch dat ze vermeld staat in de seizoensbrochure, aangezien ze al een heel jaar artikeltjes schrijft in de programmaboeken van de liedrecitals.

En dat zinnetje over de taalvolgorde. We zouden ook kunnen zeggen dat ze dat vorig jaar gewoon vergeten op te nemen waren. Hij heeft dat wel vermeld tijdens de seizoensaankondiging voor de Vrienden vorig jaar.

En je omschrijving van "projecten" krijgt trouwens navolging... van PdC himself. In de brief die bij de seizoensbrochure zat, heeft hij het over het "artistiek project" van vorig seizoen. Zo zie je maar... misschien leest hij hier wel stiekem mee... en heeft hij je labels al dan niet onbewust overgenomen. :-{)

2

van Ricci <riccifrederic@...> op donderdag 17 april 2008 om 14:53

Metdepenninghen zou vooral d'r grote (dikwijls irriterende) ratelkletter moeten houden vooral omdat ze als medewerkster staat genoteerd in het programmeboekje van de munt. Belangenvermenging heet dat. Maar sommigen hebben echt geen 'shame'.....
Trouwens dat ze als medewerkster in dat boekje staat genoteerd zegt weeral veel over PdC, weinig guts maar vooral slijmen bij wie het ook maar enigszins kan. Voorzitster van de "Belgische muziekpers", weet je whatever that means maar goed die te vriend te houden. Vooral dan ook nog bij de francofone fanatici in dit land. Lees het zinnetje op pagina 4 in het programmaboekje onderaan maar eens, eigenaardig dat dit zinnetje er juist DIT jaar bij staat. Vorig seizoen stond dit er helemaal niet : kruipen en angsthazerij noem ik dat. En dat ie geen betere vervangster kon vinden voor de zieke (jajaja dat zal wel) antonacci, zegt ook veel...projecten weet je. uiteindelijk leidden dit tot niets. niet zo raar dan dat tot nu toe het meest negatieve artikel over zijn beleid in de buitenlandse pers te vinden was (Shirley Althorp)......D'r zullen d'r nog meer volgen.

1

van Karl <karl_stas@...> op donderdag 17 april 2008 om 14:01

Krull was inderdaad niet om aan te horen, alleen in de ensembles was ze draaglijk.

Siragusa was gelukkig in betere vocale conditie dan vorig jaar bij I Puritani en de uitzonderlijke kwaliteiten van deze zanger kwamen dan ook volledig tot hun recht, al past de rol van de slechterik misschien minder bij zijn stem dan die van de minnaar. Zijn techniek, frasering, dictie en expressie zijn allemaal voortreffelijk en er zijn er weinig die het belcantovak stilistisch zo goed beheersen. De kritikasters die zijn stem "nasaal" noemen (zoals Erna Metdepenningen vandaag nog op Klara) moeten trouwens dringend eens een paar nieuwe oren kopen, al geef ik wel toe dat zijn timbre minder sexy is dan dat van die andere schitterende belcantotenor J.D. Florez.

Naar verluidt hebben ze het duet van de twee tenoren in Parijs moeten bisseren. Dat was gisteren niet het geval, maar het had wel gemogen.