ti guarda dal Grande Inquisitor

Patrizia Ciofi in Luik [terug]

Opmerkingen ...

3

van Hugo <hugo.delava@...> op woensdag 16 april 2008 om 13:31

Eigenlijk heb ik nooit goed begrepen waarom Ciofi de laatste jaren zoveel succes heeft. Persoonlijk vind ik de stem niet echt mmoi, klinkt ze meestal wat gevoileerd (of dof, zoals Margo opmerkt) en heeft ze een verschrikkelijke mimiek.
Helaas kan je Ciofi de laatste jaren echt niet ontlopen. Of je nu naar Pesaro (Adelaide di Borgogna, Tancredi, Il Turco in Italia), VenetiŽ (Il Crociato in Egitto), of Londen (La Straniera, Parisina d'Este) gaat, overal word je met haar aanwezigheid geconfronteerd. Tot nu toe waren we in de Benelux nog wat gespaard gebleven, maar dat lijkt verleden tijd. Behalve de Maria Stuarda in Luik en de Romťo et Juliette volgend jaar in Amsterdam, wordt er gespeculeerd over een I Capuletti e I Montecchi in Luik.
En zeggen dat er zoveel (volgens mij) betere coloratuursopranen zijn: Devia, Mosuc, Gruberova, Rancatore, Massis, Cantarero, Dessay, ...
Gtz,
Hugo

2

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op maandag 14 april 2008 om 10:35

Dag Ricci,haar beste dagen voorbij?Dat zou ik niet direct durven zeggen.
Het is al vele jaren geleden dat ze nog eens in Belgie was,een unieke gelegenheid om op het einde vd maand haar eens te gaan zien en beluisteren in 'Maria Stuarda'van Donizetti, de componist waar ze haar grootste succes mee boekte.
Daarna weten we waarschijnlijk meer.
Groeten,
Marc.

1

van ricci <riccifrederic@...> op zondag 13 april 2008 om 23:20

haar beste dagen zijn reeds voorbij vrees ik. Kan de kritiek best begrijpen. Maakt ze nog steeds zo'n grimassen met d'r mond?
Het is een eeuwigheid geleden dat ik d'r live hoorde in italie, ze was toen nog echt erg goed. Vrees dat die 'verkoudheid' maar een excuus was voor een sopraan on the way back. Maar ze had talent dat wel.