ti guarda dal Grande Inquisitor

Dialogues des Carmélites in Antwerpen [terug]

Opmerkingen ...

2

van Karl <karl_stas@...> op maandag 24 maart 2008 om 17:09

Ik heb de voorstelling van vorige zaterdag bijgewoond en ik was na afloop vrij teleurgesteld. Daarnet heb ik op YouTube een videofragmentje van dezelfde productie gezien met Anja Silja als de priores.* Dit heeft er mij van overtuigd dat er veel meer uit deze voorstelling te halen was. De regie van Carsen is visueel zeer sterk, maar werkt pas echt als de zangers zich ook echt engageren in hun rol en daar mangelde het helaas aan. Alleen de ijzersterke slotscène heeft mij eigenlijk kunnen beroeren.

De enige goede zangers waren wat mij betreft Pasichnyk, Van Kerckhove en De Mey. Maar omdat De Mey maar een minirolletje heeft en Pasichnyk zich onvoldoende investeerde in haar rol, was het uiteindelijk Van Kerckhove die de avond voor mij "gered" heeft. Na haar puike prestaties in Die Entführung en Werther durf ik zeggen dat ze zeer goed is en alleen maar beter wordt!

(*) Anja Silja als Madame de Croissy: http://uk.youtube.com/watch?v=_D-_k8oAXqU (groots!)

1

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op zondag 9 maart 2008 om 22:31

Ik vond de stem van Pasnynck denk ik, gewoon een maatje te klein voor deze rol, maar wie toch wel in zeer goede doen waren, waren Casedesus en het orkest van de Vlaamse Opera. We hoorde - net als in de Nozze - nog eens een geïnspireerd orkestgeluid. Wat een contrast met de desastreuze Ring van Törsz!

Toch een bijzonder werk deze Dialogues. Ik zou zeggen, Vlaamse Opera , nog meer van dat !