ti guarda dal Grande Inquisitor

Dietrich Henschel in de Munt [terug]

Opmerkingen ...

2

van ricci <riccifrederic@...> op woensdag 6 februari 2008 om 21:41

vond zijn cd met korngold liederen maar teleurstellend en ik vind het een degelijke zanger absoluut, hij was wel vrij behoorlijk in Véronique met een quasi perfecte franse dictie

1

van Karl <karl_stas@...> op dinsdag 5 februari 2008 om 19:43

Prachtig recital, door een zanger die dit repertoire duidelijk in de vezels heeft. In de liederen met een wat hogere tessituur zat zijn stem naar mijn aanvoelen wel niet zo comfortabel. Het is ook een eerder cerebrale zanger en zeker niet iemand die 'op het gevoel' zingt. De meer getormenteerde liederen gaan hem inderdaad beter af dan de meer lichtvoetige stukjes.

Hoogtepunt van de avond was voor mij "O Tod, wie bitter bist du", waar zanger en pianist het contrast tussen het eerste en het tweede deel zeer mooi vormgaven. De teksten waren nog eens integraal in het programmaboekje afgedrukt (tegenwoordig geen evidentie meer bij de Munt), maar dat was niet eens nodig want Henschel was perfect verstaanbaar.

Wat zijn Wozzeck betreft, zijn de verwachtingen bij mij alvast hooggespannen! Ik denk dat die rol hem op het lijf geschreven is.

Naar verluidt zou hij wel van plan zijn om zijn zangerscarrière af te bouwen ten voordele van een dirigentencarrière...