ti guarda dal Grande Inquisitor

Giulio Cesare in de Munt (2/2) [terug]

Opmerkingen ...

4

van Karl <karl_stas@...> op zondag 3 februari 2008 om 21:39

Ik heb vandaag het geluk gehad de eerste bezetting te horen, mét Jacobs aan de pupiter en ik ben toch wel in de wolken over deze voorstelling. De rijke sound van het orkest was een waar genot, net als de interactie tussen de zangers en de solisten van het orkest. Dat de natuurhoorns weer eens een paar afgrijslijk valse noten lieten horen, doet daar niets van af. Ik vermoed dat er bij mij een zekere gewenning begint op te treden ;-)

Pisaroni was inderdaad vocaal het meest indrukwekkend, maar ook Zazzo vond ik heel goed. De Niese is schittert in de felle virtuoze passages, maar in "Piangerň la mia sorte" valt ze toch wel lelijk door de mand. Ik vond ook haar timbre absoluut niet mooi. De donkere stem van Stotijn vond ik daarentegen prachtig, al heb je wel gelijk dat ze in de heftige confrontaties een beetje vuur mist. Beide dames zetten ook een puike acteerprestatie neer en zijn fysiek perfect gecast.

Anna Bonitatibus vond ik wat wisselvallig. En Tania Kross' stem is niet erg verfijnd, ik vond haar erg goed als Tolemeo, maar zou ze even overtuigend zijn in een "serieuze" rol?

Dit is niet de beste regie die ik al van de Hermanns gezien heb, maar zij zat toch nog boordevol mooie vondsten. Het "riet" bood hen heel wat mogelijkheden, die ze dan ook helemaal uitgebuit hebben. Sommige kostuums waren wel nogal potsierlijk.

3

van henk <henkspelt@...> op zaterdag 2 februari 2008 om 11:32

Ik ben benieuwd. Ik ga 16 februari naar de voorstelling in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Rosemary Joshua vervangt dan Danielle de Niese. Ben ik erg blij om. De Niesse is een mooi poppetje, maar als je puur naar haar stem luistert, kling het hard en metalig. Ik vond haar als Despina wel leuk in Amsterdam . In die rol mag je namelijk lelijk zingen.
Tania zal deze zomer in Glyndnebourne Carmen zingen. Ze heeft zeker de looks en de uitstraling voor deze rol. Ik hoop ook de stem.

2

van Margo <margo@...> op zaterdag 2 februari 2008 om 10:47

Ik had problemen om haar te plaatsen... haar stem klinkt goed, maar vond ik niet uitzonderlijk opvallend.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik nogal vaak afgeleid werd door haar overacting, wat misschien de bedoeling van de Hermannen was (want Brian Asawa gedroeg zich even idioot). Ik hoop haar wel ooit terug te horen in een iets "normalere" rol.

1

van henk <henkspelt@...> op zaterdag 2 februari 2008 om 9:33

wat vond je van Tania kros als Tolomeo?