ti guarda dal Grande Inquisitor

Le Nozze di Figaro in Antwerpen [terug]

Opmerkingen ...

2

van Karen Vermeiren <nerakanin@...> op zondag 16 december 2007 om 20:53

Wat een superproductie!
Antwerpen ziet er terug volwaardig uit en klinkt ook volwaardig met deze fantastische cast!
Alle lof voor Maria Bengtsson, ik stond perplex van de rijkdom die ze ons verschafte...
Bravo, bravo bravo!!!!

1

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op vrijdag 14 december 2007 om 23:59

Het was erg lang geleden dat ik de Vlaamse Opera nog eens buitenging met een 'goed' gevoel maar bij deze Nozze was het zeker het geval. De sublieme regie van Guy Joosten kende ik al en ik zou tegen Ivo Van Hove zeggen : zo moet je een opera regisseren, beste man!

Terecht eert Margo de ongewoon fantastische Maria Bengstonn : wat een stembeheersing en de perfecte klankkleur (leek ook wat op Schwarzkopf, vond ik), bovenal nog een mooie vrouw ook, en dat is voor de rol van de gravin toch ook mooi meegenomen. Trouwens, heel de - grotendeels onbekende cast - was op zijn minst behoorlijk, vaak subliem en zeer goed op mekaar ingespeeld.

Maar omdat Margo - zoals meestal - met geen woord rept over de dirigent wil ik toch wel Andreas Spering vollop in de bloemetjes zetten. Hij bewees toch maar dat het orkest van de Vlaamse Opera - zelfs in een kleine bezetting - uit sublieme muzikanten bestaat. Vaak leek het wel of hij een periode-orkest aan het dirigeren was (dat was mij vroeger bij Rinaldo al opgevallen)! De dynamiek en sprankelende contrasten deden mij wat denken aan de aanpak van René Jacobs, waardoor Mozart tenminste weer in al zijn facetten wordt (her)ontdekt.

Nee, dit was voor mij een topavond! Ik heb alleen spijt dat ik een ticket voor Siegfried gekocht heb ipv een meerprijs te betalen voor een iets betere plaats in deze Nozze!