ti guarda dal Grande Inquisitor

November 2007 [terug]

Opmerkingen ...

5

van Ricci <riccifrederic@...> op zaterdag 3 november 2007 om 22:24

Scarpia is nu niet echt een bel canto rol, en Raimondi heeft altijd al goed kunnen blaffen. nooit mijn favoriete anger geweest. The Bologna connection is blijkbaar 'working' in Luik.
En Casselman moet ook confituur op haren boterham kunnen smeren dus dan maar rollen zingen die in no way voor haar natuurlijke stemmogelijkheden geschikt zijn.
Zal het wel op radio horen zekers, althans voor een deel...betalen doe ik er niet voor.

4

van Tristan <tristanfaes@...> op zaterdag 3 november 2007 om 16:02

Wat Walküre betreft treed ik je bij dat Casselman weinig overtuigend was. Raimondi daarentegen...Enkele jaren geleden hoorde ik hem als Don Alfonso in Parijs: dramatisch slecht! Geen twee juiste noten na elkaar, geen legato, geen kern in de stem. Ik zie niet in hoe iemand die Don Alfonso niet meer tot een goed einde kan brengen nog zou kunnen overtuigen als Scarpia. Maar ja,wie weet...

3

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op vrijdag 2 november 2007 om 22:29

Maar iets zegt me dat we nog kunnen verschieten van die oude vos ...

en ten eerste :

Raimondo vergelijken met Casselman lijkt me echt appelen met citroenen vergelijken

en ten tweede :

Raimondo was zeker geen would-be zanger. Casselman heeft NOOIT echt goede stem gehad voor een hochdramatische wagner-partij te zingen.

2

van Tristan <tristanfaes@...> op vrijdag 2 november 2007 om 13:45

In Tosca doet er anders ook wel een versleten kerel mee hoor...

1

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op vrijdag 2 november 2007 om 10:28

Die webstek is inderdaad irriterend, vooral die inleidende video waarin Van Hove het heeft over zijn Ring voor 'de 21ste eeuw'. Ondertussen zijn er wel meerdere ringen 'voor de 21ste eeuw' geweest, meneer Van Hove! Je loopt een behoorlijke straat achter!

De scène-foto's zijn veelbelovend, maar ja, dat dachten we met Rheingold ook, en wat we kregen was waarschijnlijk één der duurste decors sinds jaren, maar spuuglelijk en anti-theatraal!

Komt bij deze Siegfried dan nog bij, de walgelijke perverse en vooral leugenachtige visie van Van Hove op de figuur van Siegfried. Achteraf gezien had ik voor 1 december beter kaartjes gekocht voor Tosca ipv voor Siegfried...
Alhoewel, iets zegt me dat deze Siegfried nog niet heel slecht gaat zijn, maar ... laat ons geen illusies maken,
Götterdämmerung wordt het finale fiasco van de anti-wagneriaan Van Hove, met als dieptepunt de finale, in de vernieling 'gezongen' door de versleten would be-wagnersopraan Casselman.