ti guarda dal Grande Inquisitor

Semiramide in Berlijn [terug]

Opmerkingen ...

3

van Hugo <hugo.delava@...> op zondag 13 mei 2007 om 21:35

Bedankt voor je reactie. Zelf heb ik ook nog nooit gehoord dat de Semperoper versterking gebruikt, maar ik vond het opmerkelijk dat de zanger als ze van mij weg zongen vrijwel even sterk klonken als wanneer ze naar mij gekeerd stonden. Als dat gebeurt zonder versterking moet de akoetsiek echt wel fenomenaal zijn.

2

van Margo <margo@...> op zondag 13 mei 2007 om 15:20

Nee, Hugo, ik ben nog nooit in de Semperoper geweest... maar het is het eerste dat ik ervan hoor dat er daar versterking zou zijn.

Nog even over Semiramide... ik had wel liever Siragusa gehoord, maar niet in de omstandigheden waarin jij hem gehoord hebt. Prudenskaja doet inderdaad soms gekke sprongen in de hoogte, maar voor de rest klonk ze wel in orde... maar misschien ook weer omwille van een andere voorstelling.

1

van Hugo <hugo.delava@...> op zondag 13 mei 2007 om 9:27

Margo,
Zelf ook net terug van Berlijn, en ook de Semiramide gezien, zij het een andere voorstelling. Wat een zootje ! Siragusa was ziek en markeerde wat in de ensembles, maar zijn aria's werden "gestrichen". Takova was onhoorbaar in het eerste bedrijf, en tijdens de pauze werd gemeld dat ook zij last had van een alergie. Akkoord met wat je zegt over de bassen, maar Prudenskaia was in onze ogen (ik spreek over een groep van 50) totaal onaanvaardbaar: onverzorgde coloraturen, gemiste topnoten, verkeerde aanzetten, het was er allemaal. Wat de productie betreft ben ik het trouwens niet helemaal met je eens. De decors en kostuums waren inderdaad modern, maar betekenisloos, en zonder visie op het verhaal. Wees blij dat je een andere voorstelling zag !

Overigens nog een vraagje. Was je ooit in de Semperoper ? Zo ja, denk jij dat de zangers daar versterkt worden ? Ik was daar vorige week voorhet eerst (Turandot), en had zeer sterk die indruk.

Groeten,

Hugo