ti guarda dal Grande Inquisitor

Susanna Andersson in het PSK [terug]

Opmerkingen ...

2

van Margo <margo@...> op dinsdag 3 april 2007 om 9:01

Ja, inderdaad... Strauss is voor mij één groot zwart gat, een componist die mij meestal niets zegt en wiens lied- en opera-oeuvre mij vaak niet aanspreekt.

Er zijn wel een aantal uitzonderingen bij zijn liederen (en de "Vier letzte Lieder" horen daar vreemd - en spijtig - genoeg niet echt bij), zoals zijn Opus 10 of Opus 27, Krämerspiegel is ook wel leuk en dan nog hier en daar een lied.

Het probleem voor mij is vaak zijn keuze van de gedichten (een euvel dat hij deelt met Brahms). Je moet eens proberen naar zijn "Mädchenblumen" (Opus 22) te luisteren of zelfs maar de teksten daarvan proberen te lezen.

1

van Matthijssen WILLY <adrr1@...> op maandag 2 april 2007 om 23:39

hoi, Margo
ik snap U niet altijd ,U zijt voor mij iemand die zoveel van de vokale kunst afweet en toch soms zo negatief zijt over Richard Strauss ,iemand die zoveel voor de stem heeft geschreven en ervan afwist .Die voor mij muziek heeft gemaakt waar door dat ik mij in de hemel waan ,denk maar aan het terzet uit 'Der Rozenkavalier en zijn 4 laatste liederen Natuurlijk is het een kwestie van smaak .Niet iedereen kan ze zingen ,al men wel eens van wel Voor mij is en blijft Richard Strauss een van de grootste Willy Matthijssen