ti guarda dal Grande Inquisitor

Samson et Dalila in het PSK [terug]

Opmerkingen ...

4

van jyvandenb <jyvandenb@...> op zondag 1 april 2007 om 22:18

Nee, geen chauvinisme. Met name de mannenstemmen en dan in het bijzonder de tenoren en de totaalklank vind ik van een ander nivo.

3

van Jules Bouwen <jules.bouwen@...> op zaterdag 31 maart 2007 om 14:11

Ik heb het koor van De Nederlanse Opera minstens 7 maal live gehoord en het koor van De Munt vele malen meer.Mij is het nooit opgevallen dat het koor van de Munt het bij lange niet haalt bij het koor van de Nederlandse Opera.Misschien speelt enig chauvinisme een rol bij de appreciatie?

2

van jyvandenb <jyvandenb@...> op dinsdag 27 maart 2007 om 23:10

Vanavond Samson et Dalila in het concertgebouw in Amsterdam en het viel niet mee. Zelden zo een staaltje aan chagrijn op het podium gezien als Borodina. Bij het slotapplaus moest ze bijkans door Ono de trap van het concertgebouw afgeduwd worden. Dat zij Samson geen blik waardig gunde was op het genante af, Carl Tanner wist er in ieder geval geen raad mee. Zijn Samson had redelijk de goede noten maar alles klonk hetzelfde maar ja wat moet je als er geen enkele interactie is met je Dalila en de dirigent daar ook niet in helpt. Wellicht is hij in andere omstandigheden wel interessant. Orkest en dirigent waren goed, het koor van de Munt haalt het bij lange na niet bij het koor van de Nederlandse opera. Volgende keer in ieder geval betrokkenheid en speelplezier, dat scheelt al een hele grote slok op een borrel.

1

van Stefan Verheyen <meneer_verheyen@...> op maandag 26 maart 2007 om 18:45

Ik kan mij wel vinden in jouw beoordeling. Gisteravond was er weinig verbetering bij de mannen. Lafont was ondanks zijn vocale staat wel heel indrukwekkend. In een geŽnsceneerde versie zou het tweede bedrijf de climax van de avond geweest zijn. Ik was voornamelijk voor Borodina gekomen en zij heeft de hele avond geschitterd, hoewel zij niet erg comfortabel klonk in de laagste en de allerhoogste noten van de partij, maar dat is slecht muggenzifterij. Ik was ook onder de indruk van het koor en orkest van de Munt, de eerste keer dat ik hen Live hoorde.