ti guarda dal Grande Inquisitor

La Juive in Parijs [terug]

Opmerkingen ...

5

van Ricci <riccifrederic@...> op vrijdag 23 maart 2007 om 19:53

Tsja, Alagna ontbreekt het inderdaad wel wat aan spinto maar hij is de enige franse tenor die het zou kunnen (of beter gekund had?) alhoewel Gilles Ragon me in de 'hoge noten' (huguenots) in Luik ook wel verbaasde.
Giordani als ie in zijn goeie dag is?
Trouwens Shicoff zingt zelden of nooit de cabaletta na zijn lamento omdat hij het vocaal niet haalt.
god beware dat we in amsterdam die biefstukkentenor van een Todorovich in de titelrol krijgen want die gaat gegarandeerd de Munt Forza om zeep helpen. Van miscasting gesproken.

4

van Margo <margo@...> op vrijdag 23 maart 2007 om 18:10

Ricci, ik zou al heel tevreden zijn met iemand als Georges Thill... tout court. :-{)

Ik heb net nog eens naar zijn opname van "Rachel, quand du Seigneur" geluisterd en het blijft een klein mirakel... die manier waarop hij zingt. Zelfs die hoge noten - waar je voelt dat andere tenoren zich schrap zetten om er naar toe te springen - zingt hij gewoon alsof het niets is. En dan die frasering, dat subtiel gebruik van portamenti, en dan dat FRANS ! Het gemak waarmee hij zingt, doet mij denken aan Wunderlich, die ook alles zo evident, natuurlijk en gemakkelijk laat klinken... dat je je afvraagt waarom andere tenors niet ook "gewoon" zo zingen.

Sinds die JUIVE in Parijs, ben ik mijn hoofd aan het breken, wie tegenwoordig wel een goede Eléazar zou kunnen zijn. Maar ik kan niet echt iemand bedenken. Qua stijl kan ik me Alagna wel voorstellen als Eléazar, maar de vraag is of hij voldoende spinto is voor die rol...

3

van Ricci <riccifrederic@...> op donderdag 22 maart 2007 om 22:28

Shicoff mag dan wel scenisch indruk maken maar vocaal is hij ook ver van een ideale Eleazar. In Wenen verkrachtte hij letterlijk zijn groot lamento met zijn vocaal over-acting.
Ideaal: een combinatie van Del Monaco en Corelli maar dan met de zangstijl en het Frans van een Thill.

2

van Hugo Delava <hugo.delava@...> op woensdag 21 maart 2007 om 19:03

Hetgeen ik lees stemt te eigenlijk erg droef. Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat Chris Merritt zonder concurrentie mijn all-time favoriete zanger is. De dingen die hij in Rossini's serieuze werken deed waren ronduit fenomenaal. Het is dan ook jammer dat deze artiest niet voldoende zelfrespect heeft om af te zien van rollen als Eléazar.
Nog even meegeven dat Merritt dit jaar opnieuw te gast is in Pesaro. Hij zingt niet alleen Jago in (Rossini's) Otello, maar ook een "concerto di belcanto"...
Groeten,
Hugo :-((((

1

van Stefan <stefan.burke@...> op woensdag 21 maart 2007 om 18:53

Margo,

Ik ben een beetje onthutst van je negatieve recensie. Ik vond het precies een absoluut hoogtepunt. Waarschijnlijk lag het aan de bezetting die je had. Ik ben zondag geweest en ik had dan een droomcast Shicoff-Antonacci (van ziekte was geen spoor)-Furlanetto(die je niet vermeldt, maar die toch een schitterende bas is)-Massis-Lee. Iedereen die met mij was was het erover eens dat het een schitterende productie was. Ook de regie werkte naar mijn aanvoelen goed, ook de koorscènes werkten dankzij die metalen kerk. Het Parijse publiek was héél enthousiast, Shicoff werd onthaald op een gigantisch applaus na zijn Quand du seigneur. Uitzonderlijk was er geen boegeroep te horen.Ik kijk al uit naar de reprise in Amsterdam & Parijs, maar het zal moeilijk zijn om dezelfde cast samen te krijgen. Zo zie je maar dat elke voorstelling van een productie anders is...

Stefan