ti guarda dal Grande Inquisitor

Tannhäuser in Amsterdam [terug]

Opmerkingen ...

2

van Margo <margo@...> op donderdag 8 maart 2007 om 11:39

Ja, ik zat in die omgeving... Maar ik heb nogal daar gezeten (voor o.a. Nozze en Rheingold) en toen heb ik nooit problemen ondervonden.

Ondertussen heb ik ook al een deel van de radiouitzending gehoord (weliswaar van een andere voorstelling) en het orkest klinkt nu wel een stuk beter en opwindender in de ouverture.

1

van jyvandenb <jyvandenb@...> op dinsdag 27 februari 2007 om 0:24

Vanavond naar de laatste voorstelling geweest. Het orkest klonk inderdaad gedempt op mijn plek en had erg weinig impact. Let wel, die plek (links, onder het balkon) is notoir slecht voor het orkestgeluid, met name het koper dat rechts in de bak zit is slecht te horen en ook de impact van tutti is er niet. In het muziektheater is het veel beter om op de balkons te zitten als je voor het orkest komt. Margo zat jij ook op die plek in de zaal ?

Op die balkons hoorde ik afgelopen jaren vele malen Wagner uitgevoerd door hetzelfde orkest en dirigent en het was vandaag inderdaad een verschil van dag en nacht met de voorstellingen van toen qua . Op momenten was er wel een soort van ondersteuning van het koper door versterking via kleine speakers die onder het balkon zijn gemonteerd maar dat klonk weer zo onnatuurlijk. Met Margo eens dat de echte opwinding ontbrak maar Trekel in de slotakte was toch wel erg de moeite waard.