ti guarda dal Grande Inquisitor

La traviata in De Munt (2/2) [terug]

Opmerkingen ...

3

van Stefan <stefan.burke@...> op zaterdag 23 december 2006 om 13:22

Tristan,

Ik kan het geloven dat ze een krop in de keel achterlaat ...:). Dat was precies ook wat ik wou zeggen: je moet daar niet liggen kermen op het sterfbed om een goede Violetta te zijn. In de reportage die daarnet op canvas werd uitgezonden, zegt ze dat het vaak moeilijk is om daar een evenwicht in te vinden.

Groeten,
Stefan

2

van Tristan <tristanfaes@...> op vrijdag 22 december 2006 om 22:21

Beste Stefan,

Ik heb Anna Netrebko live gezien en kan je verzekeren dat ze je met een krop in de keel achterlaat!!!!
GRoeten,

Tristan

1

van Stefan <stefan.burke@...> op vrijdag 22 december 2006 om 12:05

Ik heb Szmytka niet gehoord, dus over haar kan ik niet oordelen, maar ik kan best begrijpen dat zij een meer doorleefde Violetta is. Het is ook al de derde keer dat ze deze productie doet. Ik ben het niet met je eens dat Tola niet ontroert, het tweede bedrijf doet ze toch heel goed. In het derde bedrijf doet ze zich "ongezond" voor op de plaatsen waar het moet. Verdi laat de opera voortdurend balanceren tussen extremen, dat is misschien niet realistisch, maar dramatisch wel sterk. Anna Netrebko zingt trouwens in haar opname ook als een volstrekt gezonde persoon (deze is volgende zaterdag te zien op Canvas).
Dan nog iets over de rol van Alfredo. Ik heb zondag Brenciu gehoord, ik vond hem vocaal goed, maar hij is geen Alfredo voor mij, hij is nog wat te speels. Het koppel Valenti-Tola vind ik veel overtuigender. Zondag was Josť Van Dam ziek en werd vervangen door Christoyannis. Christoyannis mist de persoonlijkheid die Van Dam als Germont uistraalt en zijn stem vind ik wat expressieloos.

Volgende week zondag zie ik deze productie een laatste keer, dan de combinatie Valenti-Tola-Christoyannis.

Stefan