ti guarda dal Grande Inquisitor

Christian Gerhaher in deSingel [terug]

Opmerkingen ...

2

van Dirk Vermassen <dirk.vermassen@...> op woensdag 11 oktober 2006 om 16:32

Niet helemaal akkoord met de reacties van Maarten en Margo. Gerhaher heeft niet alleen een buitengewone stem, hij brengt ook een lijn en eenheid in de heterogene verzameling liederen die Schwanengesang is. Zijn vertolking van de Heine-liederen bijvoorbeeld was bijzonder doorleefd. Er zijn zangers die Der Doppelgänger extraverter brengen, maar de ingehouden dramatiek die Gerhaher er wist in te steken was adembenemend. En nooit heb ik één vertolker die tragische ondertoon zo organisch en subtiel horen doortrekken in Der Taubenpost, zodat dat laatste lied niet langer een opgewekt uitsmijtertje is, maar een integraal deel van het geheel. Nee, ik was zwaar onder de indruk.

Ik moet wel zeggen dat ik na de pauze verhuisd ben van de negende naar de tweede rij, omdat de klank in de Singel voorbij de eerste rijen zeer schraal schijnt te worden. Op de tweede rij werd het duidelijk dat dat niet aan Gerhaher lag. Zoals één van mijn leerlingen zei: die zanger verdient een betere zaal.

1

van Sven De Boeck <dextera-domini@...> op woensdag 11 oktober 2006 om 15:03

Schwanengesang is één van die cylci die zelfs ik op CD heb ! Maar het is alweer een hele tijd geleden dat ik hem opgezet heb.

Tja, ik en liederen, het blijft moeilijk ...