ti guarda dal Grande Inquisitor

Mosè in Egitto in Bad Wildbad [terug]

Opmerkingen ...

2

van Margo <margo@...> op zondag 16 juli 2006 om 7:46

De vergelijking van Adami met Rockwell Blake is inderdaad voor de hand liggend... ik moest soms ook aan hem denken, maar dan voor al de verkeerde redenen. Rockwell Blake heeft ook geen mooie stem en hij mekkert ook te veel naar mijn smaak.

En ja, de Russische sopraan Samsonova was inderdaad schitterend in "Cambiale". Het klinkt misschien gek, maar fysisch deed ze me denken aan een mini-uitvoering van Cecilia Bartoli... maar dan zonder de gezichtsgymnastiek...

1

van Hugo Delava <hugo.delava@...> op zaterdag 15 juli 2006 om 19:55

Hoi Margo,

Blij dat Wildbad je bevallen is. Zelf was ik er al meermaals, en wist het gebodene me steeds te boeien. Spijtig genoeg was dit jaar geen plaats in mijn agenda, want ik wilde graag de opera van Carafa zien. In plaats daarvan zat ik in Madrid voor Arrieta's "La conquista di Granata" en Torroba's "Luisa Fernanda.
Het verbaast me een beetje dat je zo negatief bent over Filippo Adami. Ik hoorde hem vorig jaar in Wildbad en enkele weken later in Pesaro. De stem mag dan niet mooi zijn, de techniek is wonderbaarlijk. Hoeveel tenoren kunnen trillers zingen, of koloraturen aan een hels tempo ? Voor mij is hij de enige zanger die technisch gezien in de buurt zou kunnen komen van Rockwell Blake.
Raar ook dat Akie Amou geen grotere carrière heeft. Ik hoorde haar een paar keer in Wildbad, en telkens wist ze me te boeien.
Ik neem an dat je anavond naar Cambiale di Matrimonio gaat ? Iemand heeft me verteld dat de sopraan, Julija Somsonova, een groot talent is.
Groeten,
Hugo