ti guarda dal Grande Inquisitor

La cifra in Keulen [terug]

Opmerkingen ...

1

van Hugo Delava <hugo.delava@...> op maandag 5 juni 2006 om 16:25

Hallo Margo,

Met belangstelling je recensie van La Cifra gelezen. De afwisseling van Duits en Italiaans was inderdaad verschrikkelijk, maar persoonlijk heb ik wel genoten van de enscenering - op de eenden na dan. De nerveuze sfeer leek mij wel te passen bij een komisch werk uit die periode. De tenor vond ik toch niet zo slecht, maar ik heb al ondervonden dat dergelijke indrukken vaak afhankelijk zijn van waar je zit.
Het kan trouwens allemaal nog een stuk erger dan in Keulen. Ik reisde verder door naar Augsburg waar Salieri's "Axur, Re d'Ormus" op het menu stond. Geloof het of niet, maar daar werd het GANSE werk in het Duits gebracht. Bovendien waren de zangers die naam onwaardig. Op die manier zal het nooit lukken om Salieri terug in het repertoire te krijgen !!!
Nog terloops opmerken dat ik ook nog in Straatsburg was voor een "Franse" Don CarloS... of beter een Italiaanse versie (Modena, 1886) gezongen in het Frans. Zaterdag was een hoogtepunt met Roberto Devereux in München (GRUBEROVA !!!) om zondag mijn snoepreisje af te sliten met een verdienstelijke Zaira (Bellini) in Gelsenkirchen.
Groeten,
Hugo