ti guarda dal Grande Inquisitor

Simon Boccanegra in Parijs [terug]

Opmerkingen ...

3

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op maandag 15 mei 2006 om 19:04

Vandaag in de Morgen was men toch niet mals voor deze voorstelling.
De meningen zijn duidelijk verdeeld, in de Standaard bv was men veel milder,de enige opmerking die men maakte was dat J.Simmons duidelijk veel meer kaas had gegeten van toneel, maar mits nog wat bijschaving kon dit een goed operaregisseur worden.
Ik zal zelf eens kijken en luisteren op 23/5, het zal natuurlijk een vertekend beeld geven, want een live voorstelling, of een tv opname zijn twee verschillende dingen.
Groeten,
Marc.

2

van Tristan <tristanfaes@...> op maandag 15 mei 2006 om 17:10

Ik ben zondag geweest, en vond de regie niet zo ontzettend slecht, ondanks een aantal serieuze zwakke punten. Vocaal was het een feest, met wat mij betreft de grootste pluimen naar Secco en de geweldige Furlanetto. Cambreling's directie was tamelijk droog en kleurloos, zeker als je de opname met Abbado kent.

1

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op maandag 8 mei 2006 om 18:32

Zopas ons Erna :) haar mening gehoord over deze opvoering, op de premiere heeft men toch serieus boe geroepen, zij is 2 dagen nadien geweest en volgens haar weer boegeroep
Jammer voor de solisten want die waren zeer sterk, men had het op de regie gemunt 'Johan Simmons' artistiek leider van het NTG Gent.
Ook Sylvain Camberlinck deelde mee in de brokken.
In Belgie zou men beter dit ook doen, maar men is veel te braaf, toen ik na de voorstelling van de draak van Batissistelli 'Prova D'Orchestra' boe liet vallen, kon men zijn oren niet geloven, men keek naar mij alsof ik zonet de opera in brand gestoken had.
Soit, ga toch kijken op 23/5, misschien met de ogen alleen op het libretto gericht,zal de dvd recorder laten draaien, en daarna nog eens kijken en beluisteren, ben nu al benieuwd wat effect dit gaat geven.
Ook de countdown naar 'Das Rheingold' is begonnen.
Groeten,
Marc.