ti guarda dal Grande Inquisitor

Der Ring des Nibelungen in Keulen [terug]

Opmerkingen ...

3

van Barbara Veenman <barbaraveenman@...> op woensdag 12 april 2006 om 11:04

Ik was er ook, dat gedenkwaardige eerste weekend in april, en heb genoten. Wat een spektakel! Grootste ontdekkingen waren - naast de ontroerende Sieglinde van Kirsten Blanck - voor mij juist de Siegfried van Stefan Finke en Brünnhilde van Jane Casselman. Grootse stemmen en acteerprestaties, die de aandacht van begin tot eind vast wisten te houden. Wat minder enthousiast was ik over de talrijke slordigheden van het - over het algemeen overigens schitterend spelende - orkest, dat hoorbaar te lijden had onder deze zware prestatie (zondagochtend ging het dirigeerstokje om 10.00 uur omhoog en werd om 23.30 uur neergelegd!). Dieptepunt was de hoornsolo in Siegfried: een aanfluiting!
Over de enscenering kunnen we kort zijn: die was schitterend. De vier voorstellingen lieten zich aanschouwen als een grote Hollywood-film met een adembenemend slotbeeld: een tussen de vlammen dansende Brünnhilde die met uitgestrekte armen de vanuit de nok van het toneel neerdalende blauw uitgelichte regen begroette. Fascinerend!

2

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op dinsdag 4 april 2006 om 9:02

Ik heb deze Ring ook gezien, in de 4 jaar na mekaar.

De bezetting was toen enigzins beter, denk ik. De prachtige Wotan van Alan Titus en de onvergetelijke Siegfried van Christian Franz. En om nog maar te zwijgen van de onvergetelijke Walsungen Nina Stemme en Christopher Ventris.

Alleen de enscenering van de walküren-rit vond ik voor geen meter geslaagd.
Dit was de beste Ring sinds Chereau, denk ik.

Van Hove staat zo goed als voor een onmogelijke opdracht , denk ik.
Ik vrees er echt voor.

1

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op maandag 3 april 2006 om 18:08

Ik heb deze productie gezien eind jaren 90,wel op 4 jaar.
Ik vond het ook fenomenaal wat zowel de solisten,orkest, en Carsen gebracht hebben.
Bv 'Das Rheingold' dat op een bouwwerf start, je moet er maar opkomen.
De Countdown is begonnen, nog een dikke 2 maand en het is zover,Das Rheingold in de VLOS, met Ivo Vanhove in de regiestoel.
Zal niet gespaard worden door de pers als hij er een zooitje van maakt.
Groeten,
Marc.