ti guarda dal Grande Inquisitor

Prova d'orchestra in Antwerpen [terug]

Opmerkingen ...

2

van niels hap <hap_niels@...> op zaterdag 25 maart 2006 om 11:16

Hoewel het mij niet verbaast dat in het traditionele Vlaanderen de opera niet overal even hartelijk onthaald werd, was deze productie bij mijn weten een schitterende prestatie modern muziektheater. Men kan dan al moeilijk spreken van een echte opera, alle elementen waren wel aanwezig.
Ik begrijp best dat voor het traditionele operapubliek deze opera niet even toegankelijk is, maar wie aan cultuur wil doen moet open staan voor technische vernieuwingen binnen het genre.
We moeten af van traditionele verwachtingspatronen, waarbij opera pathetisch is en vooral niet te chockerend mag zijn. Opera blijf natuurlijk hét tijdverdrijf van de beau monde. Gezien het thema is het dan ook niet verwonderlijk dat deze productie algemeen slecht onthaald wordt.
Ik blijf erbij: een geniale productie in een al even sterke enscenering (mensen die verward raakten door de camera+monitor raadt ik aan wat vaker naar toneel te gaan: expleciteit is nu eenmaal zelden een artistiek gegeven!!!)

1

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op maandag 20 maart 2006 om 8:11

Tot hiertoe was het seizoen toch niet zo slecht, rekening houdend uiteraard met de renovatie.

Dat de zangers echter hier zingen met versterking gaat er bij mij toch niet in, hoor. Dit kan toch niet de bedoeling zijn ?

Ik probeer echt een kaartje vast te krijgen voor de première van Rheingold, en als Van Hove mij niet zint krijgt hij wat rotte tomaten naar zijn kop !

groetjes,

Sven.