ti guarda dal Grande Inquisitor

Juan Diego Flórez in De Munt [terug]

Opmerkingen ...

3

van teun michiels <info@...> op zaterdag 18 februari 2006 om 15:00

Opera, Liedrecital of acrobatische tenor-avond... smaken verschillen en worden niet in twijfel getrokken. Wat verder ook totaal niét in twijfel getrokken hoeft te worden is het feit dat gisteren één van de grootste tenoren van het moment in De Munt heeft geconcerteerd. Als een tenor een mooie contre-ut er uit gooit is het publiek meestal erg in de wolken... maar JD Florez vond een terts hoger minstens even leuk. Genieten geblazen! Deze wijn is op zijn leeftijd reeds uitmuntend, wat wordt dat als hij nòg verder rijpt... PS: ook ik stem voor R. Villazon voor volgend seizoen!

2

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op zaterdag 18 februari 2006 om 14:16

Ja behoort tot de absolute top, hopelijk kan Bozar volgend seizoen Rolando Villazon op de planken brengen, want deze is ook al een hele grote mijnheer.

Groeten,

Marc.

1

van Karl <karl_stas@...> op zaterdag 18 februari 2006 om 11:34

Inderdaad Margo, op een niet erg idiomatische "Dies Bildnis..." na was Florez over de hele lijn gewoon verbluffend. Prachtig vokaal materiaal, een feilloze techniek, moeiteloze topnoten... you name it.

De manier waarop hij "Il mio tesoro" zong, plaatst hem in de categorie van de allergrootsten (McCormack, Alva).

Nu denk ik wel dat een Antonio Siragusa in het pure belcanto repertoire niet voor hem moet onderdoen, zij het dat Florez misschien meer "fluweel" in zijn stem heeft.

Maar Florez heeft wellicht iets meer in zijn mars dan de typische belcantospecialist. In de toekomst zal hij wellicht ook de lyrische tenorpartijen in Verdi zingen. En waarom ook niet? Tenslotte zong ook die andere grote peruviaanse tenor, Luigi Alva, met evenveel succes zowel Mozart als Verdi.

Ik heb wel nog een bedenking bij dit soort concerten, dat soms wat weg heeft van een circusact. Als je zit te luisteren naar de adembenemende vocale acrobatieën van de solist ben je wel vaak verbluft, maar zelden ontroerd. Uiteindelijk geef ik dan toch de voorkeur aan een ingetogen liedrecital.