ti guarda dal Grande Inquisitor

Die lustige Witwe in Gent [terug]

Opmerkingen ...

3

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op maandag 20 februari 2006 om 8:58

Ja, Marc, toch wel hoor.

Voor mijn vrouw is het trouwens op het randje, want zij verwacht onze eerstgeborene eind april, maar het was de moeite én romantisch genoeg.
Ik vind trouwens een bezoek aan de Gentse opera altijd erg sfeervol. Die 2 prachtige zalen waarvan je de lusters al ziet schitteren vanop straat, en het prachtige auditorium. Hopelijk maken ze er wat van met de restauratie in Antwerpen.

Maar - om het over de Witwe te hebben - ik kan me bij Marc aansluiten.
Ik was nog het meest teleurgesteld in C. Barker. Ik vond haar stem klein, en weinig boeiend.
Onbegrijpelijk dat dit de legendarische Angelica/Butterfly was van jaren terug ... Nu , ja, misschien was dit niet echt haar rol of niet haar dagje.
Van Kerkhove heeft wel een mooie stem, en ze projecteert heel mooi (het duet in de 2de akte was toch heel mooi gedaan), maar haar stem is inderdaad gewoonweg te weinig volumineus. Misschien moet dit nog wat groeien, anders vrees ik voor een verdere internationale carrière.
Koen Crucke was inderdaad nog één van de betere personages. Heel goed gesproken duits, en een overtuigd acteren. Een goede keuze.
De blaffende Mirko Zeta nemen we er dan maar bij...

groetjes,

Sven.

2

van De Palmenaer Marc <marcdepalmenaer@...> op vrijdag 17 februari 2006 om 14:20

Inderdaad Hendrickje Van Kerckhove was de zwakste schakel in deze geestige productie,Cheryl Barker had duidelijk problemen met de hoge noten, en ook de Finn Tommi Hakala kon me niet boeien.
Wat de regie betreft,de oude Hanna totaal overbodig, deze had een storende werking, na het eerste bedrijf had ik toch verwacht wegens een pauze al na 45 minuten dat we een volledig ander decor zouden te zien krijgen, omdat alles zich dan afspeelt in het huis van Hanna.
Geestig was de gesproken rol van Koen Crucke(Njegus)zijn uitspraak van het Duits was zeer goed,en het was duidelijk te zien dat zijn acteerwerk prima was, een goede keuze van de VLOS.
Alles bij elkaar genomen pretentieloos amusement.
Hopelijk was het voor Sven toch een leuke valentijn.

Groetjes,
Marc.

1

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op donderdag 16 februari 2006 om 8:30

Vreemd toch, Margo, jouw ervaring zoals je ze beschrijft. Ik ga zaterdag, en maak er ook een romantisch avondje met mijn vrouw van, dus ik hoop wel dat het toch wat meevalt!

In ieder geval, is het toch vreemd dat Van Kerckhove niet eens boven het orkest uitgeraakt, terwijl ze momenteel ook in andere grote Europese huizen op de affiche staat ?
Waarom wordt ze dan gevraagd ?

Wat Cheryl Barker betreft, ik denk dat een goed gerodeerde opera-stem toch nog altijd beter past bij de rol van Hanna, dan zo'n lichte operette-sopraan. Glawari is toch een rol met heel wat karakter, me dunkt.
Misschien is Die Lustige Witwe niet direct te vergelijken met Die Fledermaus, maar het is toch ook een operette die het mooist is, als ze met goede opera-zangers wordt uitgevoerd. Ik denk maar aan de betere Witwe's op CD. De beste zijn met opera-zangers.

Enfin, ik zal nog eens antwoorden na zaterdag. Misschien is mijn mening dan anders. Ik hoop wel dat het wat meevalt, want ik heb voor die 2 kaartjes op parterre, 3 kwartier aan mijn GSM blijven hangen !

Beste groetjes,

Sven.