ti guarda dal Grande Inquisitor

Jephta in deSingel [terug]

Opmerkingen ...

3

van Margo <margo@...> op vrijdag 13 januari 2006 om 15:51

Ja, Sven, voor een contratenor was Robin Blaze niet slecht. En ik vond de bas van Reuben Willcox ook meer dan de moeite. En ik was ook onder de indruk dat iemand als Elisabeth Rapp (die de Engel zong) "slechts" in het koor zingt.

Maar na Rubens en Danz voelde ik me wat uitgeschreven...

2

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op vrijdag 13 januari 2006 om 9:15

Spijtig Margo, dat je weer in alle talen zwijgt over Robin Blaze, nochtans een personage met heel wat solo's. En, om het dan maar aan te vullen, hij deed het fantastisch (net zoals in het Weihnachtsoratorium onder Herreweghe trouwens).

Maar ook de dirigent vind je blijkbaar niet belangrijk genoeg om te bespreken. Cremonesi deed het fantastisch met een heel positieve instelling en een vaardige hand.
Het mindere van de tenor werd - mede door zijn aanpak - nauwelijks opgemerkt. Een bewijs hoe belangrijk een dirigent is een een groot ensemble-werk zoals een oratorium of een opera.

Spijtig dat deze wijsheid in je rescensies blijkbaar nauwelijks doordringt. Voor de rest blijven je besprekingen zeker onderhoudend, Margo, begrijp me niet verkeerd, maar dit moest er toch even af.

groetjes,

Sven De Boeck

1

van wim <wim.verdonck@...> op donderdag 12 januari 2006 om 8:25

dag margo,

"een hilarische stem", zeg dat wel. hij klonk raar en deed me denken aan mr bean. ik werd vooral geraakt door de afscheidsaria van storgé. daarna sloeg de vermoeidheid na de zoveelste da capo onverbiddelijk toe.

groeten,

w.