ti guarda dal Grande Inquisitor

December 2005 [terug]

Opmerkingen ...

3

van Margo <margo@...> op vrijdag 2 december 2005 om 23:22

Ik was ook op die pre-generale repetitie. Maar aangezien het nog altijd een repetitie is, geef ik liever nog geen commentaar... toch niet in het openbaar.

Maar misschien dat het wel effectief de bedoeling is dat die dansjes zo onbeholpen zijn... je kan van feestende matrozen op een schip niet verwachten dat ze een perfect menuet dansen. Maar het is wachten tot de échte voorstellingen om daarover uitsluitsel te geven.

2

van Karl <karl_stas@...> op vrijdag 2 december 2005 om 21:34

Ik heb een repetitie van de Holländer gezien en heb dus al een idee van de regie en het scènebeeld. Het eenheidsdecor bestaat uit een lege ruimte met daarin twee grote Panamarenko-achtige constructies in de vorm van halve cilinders. Deze constructies kunnen ronddraaien en evoceren zo beurtelings de boeg en de zeilen van de schepen. Daarnaast is er nog een metalen plaat met een deurgat die op bepaalde momenten neerdaalt op de scene.

Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van lichteffecten en projecties van bewegende golven of landschappen. Al bij al vond ik het scenebeeld wel geslaagd.

Dat kan niet gezegd worden van de kostuums. De mannen dragen bijvoorbeeld een soort buitenmaatse trainingpakken. Ook de choreografietjes die de koorleden moeten uitvoeren zijn vaak eerder lachwekkend dan dramatisch functioneel.

1

van Tristan <tristan.faes@...> op dinsdag 29 november 2005 om 23:39

Even een nieuwtje.
Zondag ll. zong ik mee in het koor van het jaarlijks opera en belcanto-concert in de Elisabethzaal. Het programma vermeldde op de laatste pagina een aankondiging voor het concert van volgend jaar, 12/11/2006, met deze woorden. "Gevraagde solisten 2006: Anna Netrebko en Rolando Villazon" Moest het waar zijn...