ti guarda dal Grande Inquisitor

Il viaggio a Reims in De Munt (1/2) [terug]

Opmerkingen ...

3

van Dries <dries.vaneeckhoutte@...> op dinsdag 8 november 2005 om 10:59

Ik heb nu vrijdag de eerste bezetting gezien. Muzikaal vond ik het een prachtige voorstelling, maar mag ik de Munt voor stellen om dit stuk voortaan concertant te brengen. Het zou er enkel maar bij winnen. Een niet bestaand verhaal, met een regie uit de oude doos, laat het publiek - in het beste geval - onverschillig.

2

van karl <karl_stas@...> op zaterdag 5 november 2005 om 15:07

Ik heb de eerste bezetting gezien en die was zeer goed, met als uitschieters de Corinna van Carmela Remigio en de Don Profondo van Giovanni Furlanetto. Koor en orkest leverden prachtig werk onder leiding van de jonge dirigent Rani Calderon.

De regie heeft mij minder kunnen overtuigen, maar gelukkig waren de videoprojecties minder storend dan ik gevreesd had. Het idee om de personages in hun nationale vlag te draperen vond ik minder geslaagd, het zag er nogal potsierlijk uit. Bovendien zijn we niet meer vertrouwd met de vlaggen uit die tijd. De intrede van "Karel X" op het einde vond ik een overbodige toevoeging.

Alles bij elkaar toch een geslaagde productie!

Karl

1

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op vrijdag 4 november 2005 om 17:47

Margo,

Naar ik heb gehoord, is deze Rossini in ieder geval stukken beter, dan het Barbiere-vehicel van vorig jaar, en de namen van de eerste bezetting klinken toch veelbelovend.

groetjes,

Sven.