ti guarda dal Grande Inquisitor

Werner Güra in De Munt [terug]

Opmerkingen ...

3

van Margo <margo@...> op donderdag 13 oktober 2005 om 13:20

Ik had nog een (uitgebreider) bericht willen schrijven over deze CD, maar vond dat er niet veel of niet voldoende over te vertellen viel... Afgezien van wat ik in die ene alinea vermeldde, namelijk dat het eens interessant is om die liederen door een tenor te horen zingen.

2

van Tristan <tristanfaes@...> op donderdag 13 oktober 2005 om 10:52

Ik heb net de Mörikes een eerste keer beluisterd, en kom min of meer tot dezelfde vaststelling. Een mooie basiskleur, maar een erg slanke en bij momenten magere stem. Zeker in de grote expressieve "uithaal"-momenten schiet hij te kort. De pianist op de cd vind ik echter fantastisch...

1

van Karl <karl_stas@...> op vrijdag 7 oktober 2005 om 22:18

Margo,

Ik kan je indrukken alleen maar beamen. Güra schoot tekort op expressief vlak. Het was allemaal nogal braaf, op het monochrome af. Alle grote climaxen gingen de mist in, omdat zijn stem gewoon kracht mist.

Niet alleen Der Atlas en Der Doppelgänger stelden daardoor teleur, ook de "lichte" liederen zoals Das Fischermädchen en Taubenpost konden mij niet ontroeren. Het verbaast mij dan ook dat zijn Mörike-CD zo goed onthaald wordt, want Hugo Wolf vraag toch heel wat expressieve variëteit.

Er zijn momenten dat de overinterpretatie van Fischer-Dieskau mij stoort, maar na zo'n recital krijg ik weer heimwee naar zijn meesterschap.

Karl