ti guarda dal Grande Inquisitor

La rondine in Parijs [terug]

Opmerkingen ...

4

van Hugo <hdp@...> op vrijdag 8 juli 2005 om 11:45

Gisterenavond dus gezien...en ik vond het een mooie produktie ...zij het dan zonder Mr. en Mad. Alagna.
Het was mijn eerste kennismaking met deze opera en ze zouden het werk, wat mij betreft, wat meer mogen op de affiches moeten zetten...

3

van Margo <margo@...> op donderdag 7 juli 2005 om 16:01

Inderdaad, zangers kunnen altijd ziek worden. Maar in het geval van Gheorghiu heb ik toch zo mijn twijfels.

Zelfs op de bezettingsfiche, die door de suppoosten van le Chatelet uitgedeeld werden, stond bv. al de naam van Inva Mula gedrukt.

Ze hebben zelfs de moeite niet genomen om een "ziekte" te bedenken voor Gheorghiu... "pour raison de santé" of "souffrante" is me net iets te vaag. Niet dat ik medische details wil weten.

En bij de aankondiging dat Antonacci ook ziek was voor Medea, zei de aankondiger dat ze ook klachten hadden gekregen betreffende de annulatie van Gheorghiu. Maar hij voegde er fijntjes aan toe dat "die klachten direct naar mevrouw Gheorghiu gericht moesten worden". Ze moet blijkbaar op niet veel verdediging van le Chatelet rekenen.

Voor de vervanging van Antonacci waren ze zelfs bereid om de kaarten terug te betalen, voor wie dat wilde... wat bij Rondine niet het geval was.

Het zijn net iets teveel aanwijzingen om Gheorghiu's "ziekte" heel serieus te nemen.

2

van JvdB <jyvandenb@...> op dinsdag 5 juli 2005 om 19:50

Een zanger kan altijd ziek worden, daar is niets aan te doen. Anders vind ik het dat wijzigingen zeer laat worden doorgegeven door de betreffende organisatie. Zo zou Calleja in april in Utrecht in La Rondine zingen. Pas twee weken van te voren werd aangegeven dat er een andere tenor zou komen terwijl ik heb begrepen dat het al veel eerder bekend was dat hij niet zou komen.

Tsja, en wat moet je van madame Gheorghui denken ... In Amsterdam liet te ze laatst nog op het laatste moment verstek gaan omdat de organisator van het Edison gala haar niet letterlijk met grote letters had aangekondigd.

Inva Mula ken ik alleen van haar recital met Villazon vorig jaar in Antibes en toen beviel zij mij wel.

Voor de liefhebbers is er overigens nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (zonder boventiteling) voor de Ring die in september en oktober in Amsterdam gaat.

1

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op dinsdag 5 juli 2005 om 12:32

Vreselijk toch, die zangers die uitvallen.

Stel dat je dit maar voor : je denkt dan Alagna en Gheorghui te gaan horen en dan worden ze alletwee nog vervangen, en dan nog door - voor mij toch - onbekende stemmen.

supersterren ...

Sven