ti guarda dal Grande Inquisitor

Vesselina Kasarova in De Munt [terug]

Opmerkingen ...

2

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op vrijdag 20 mei 2005 om 8:54

Ja, Margo, je behoorde blijkbaar tot de minderheid met je kritische ingesteldheid.

Ik denk dat de meeste mensen met zo'n concert, eigenlijk alleen maar komen om zo'n beroemde artieste een 'in het echt' te horen. Of dat in het programma nu enige samenhang is of niet, dat maakt eigenlijk echt niet uit voor hen.

Met Angela Gheorghui in het PSK was dat net zo. Ze zong een aantal zeer mooie dingen, maar ook dingen die ongepast waren. Maar om er echt van te genieten, moest je je verstand eigenlijk even op nul zetten. Ik heb dat toen gedaan, en er gewoon van genoten.
(vooral de Roemeense 'pop-songs' waren wel hilarisch met dat drumstel !)

In onze verwende culturele wereld, zouden we bijna vergeten, dat deze artiesten toch nog altijd een zangprestatie leveren, die bij de wereldtop behoort.

Waarmee ik niet wil zeggen, Margo, dat ik niet akkoord ga met je kritieken.
Ze zijn streng, maar rechtvaardig.

groetjes,

Sven.

1

van Geert <vancanegem@...> op donderdag 19 mei 2005 om 15:24

Het was inderdaad allemaal te veel berekend en de sfeer was er niet. Of dit nu echt volledig lag aan mevrouw Kasarova is de vraag ? De dirigent had er volgens mij ook wel een belangrijk aandeel in. Dat tempo, zo slaapverwekkend ... Het zat er gewoon niet in. Het publiek was al even berekend als Kasarova zelf. Alleen op het einde gingen ze helemaal uit de bol, misschien wel omdat ze blij waren naar een receptie te kunnen gaan. Al bij al was ik wel blij Kasarova eens gehoord te hebben zonder dat ze ziek was.
Groeten,
Geert