ti guarda dal Grande Inquisitor

Das Rheingold in Amsterdam [terug]

Opmerkingen ...

1

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op vrijdag 13 mei 2005 om 8:49

Hallo Margo,

Ik zal toch één van de Ring-delen moeten gaan zien want dit ziet er allemaal erg spectaculair uit. Ik zag ook Walküre al op TV, en dat was eveneens de moeite. Onze noorderburen zijn er in ieder geval in geslaagd een goede Ring te brengen, zonder dat de regie vanalles gaat herinterpreteren, omringd met een muur van betweterigheid en pretentie.
Volgens de eerste berichten stevent de Ring in Antwerpen - met Ivo Van Hove - nu al af op zo'n pretentie, en waarschijnlijk veel déjà-vu gevoelens.

Ongetwijfeld krijgen we weer een Wotan in maatpak of zoiets. Enfin, misschien valt het allemaal wel heel anders uit. Wagner regisseren is in ieder geval heel wat anders dan Eugene O'Neil of Tenessee Williams. Ik hoop dat Van Hove dat toch beseft.

Ik had die groep tieners ook voor mij zitten tijdens Die Tote Stadt, Margo. Maar buiten het feit dat ze goed uit de bol gingen tijdens het applaus, was er toch algemene concentratie tijdens de opera. Nu, Die Tote Stadt is toch nog iets anders dan Rheingold, en 2 uur en half zonder pauze zal voor die gasten wel een brug te ver zijn.

Weet er iemand iets over het regieconcept van Joosten voor Il barbiere ?

groetjes,

Sven.