ti guarda dal Grande Inquisitor

April 2005 [terug]

Opmerkingen ...

5

van JvdB <jvdbee@...> op maandag 11 april 2005 om 20:08

Metzmacher (met gebroken voet!) en het koninklijk concertgebouworkest zijn de grote kracht van deze
productie.

Als Metzmacher deze kwaliteit kan benaderen met de andere orkesten die gebruikt worden door DNO heeft DNO een gouden slag geslagen met Metzmacher. De productie van Decker/Gussman is fraai. Ik kijk in ieder geval enorm uit naar Elektra in het komende seizoen (Metzmacher en Decker).

Kerl was tijdens de premiere in goede vorm. Ik heb hem nu drie keer in Amsterdam gehoord en dit was toch wel van goed niveau. Hij werd overigens goed geholpen door Metzmacher en het KCO die dienstbaar waren aan de zangers. Grote verrassing was echter de sopraan Michael. Veel plezier in Amsterdam !

4

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op maandag 11 april 2005 om 16:42

Ja; dat is waar, ze kunnen daar aan prutsen. Op de CD had ik inderdaad niet het gevoel dat Kerl daar problemen mee had.

In ieder geval, toch één van de beste opnamen van dit schitterende werk. Niet in het minste de verdienste van Runnicles, die het expressionistische in de partituur benadert. Hopelijk maakt Metzmacher een even goede beurt.

groetjes,

Sven.

3

van Tristan <tristanfaes@...> op maandag 11 april 2005 om 14:30

Beste Sven,

Ik heb de uitvoering van die opname gezien, vorige zomer in Salzburg. Alle zangers kwamen makkelijk over het orkest, behalve Torsten Kerl. Bij elke voorstelling die ik met Kerl heb gehoord had ik hetzelfde gevoel: het ruwe materiaal voor een heldentenor is er ergens wel, maar voor de rest...
En wat de cd betreft: jij weet uiteraard net zo goed als ik dat ze daaraan kunnen bijdraaien :)
Groetjes

2

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op maandag 11 april 2005 om 10:26

Heren,

En niet te vergeten :

Die Todte Stadt in Amsterdam !

Margo, ik heb net een goede recensie gelezen op operatoday. Op jouw aanraden heb ik geopteerd voor Klaus Florian Vogt als Paul en niet Torsten Kerl (op 18/04). Ondertussen heb ik de nieuwe opname op Orfeo gekocht met ... Torsten Kerl als Paul en ik vind hem absoluut niet slecht.

Ik hoop nu wel dat Vogt de moeite waard is ipv Kerl die overal ter wereld schittert in die rol (hij zingt hem volgend jaar ook weer in Wenen)

groetjes,

Sven.

1

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op dinsdag 5 april 2005 om 11:16

Hallo Margo,

Ik kijk eveneens uit naar het tweeluik in Luik. Alhoewel, wat Galuzin betreft?
Ik heb hem gehoord als Calaf, en het viel mij op hoe donker zijn stem geworden is in verhouding tot de heldere tenor-stem die hij had op de magistrale Marinsky-opnamen (Sadko oa.). Stemmen kunnen blijkbaar serieus van kleur veranderen.

Ging je ook niet naar Tristan in Parijs, Margo? Ik had in oktober 2004 het onbeschrijvelijke geluk dat ik nog aan kaarten geraakt ben.
Nu maar hopen dat Meier's Isolde nog niet teveel 'afgeleefd' is.

groetjes,

Sven.