ti guarda dal Grande Inquisitor

November 2004 [terug]

Opmerkingen ...

5

van Margo <margo@...> op vrijdag 5 november 2004 om 19:01

Marc... Ja, in opera heb je soms ook bijgeluiden, maar die vind ik haast nooit storend... er zijn vaak genoeg andere zaken waaraan ik me stoor ;-{)

Maar in het geval van "un moto di gioia" gaat het m.i. toch te ver. Maar misschien dat ze ondertussen al stiller hebben leren dansen. Hopelijk kan Olga Pasichnyk de pil enigszins vergulden.

4

van De Palmenaer Marc <depalmenaermarc@...> op donderdag 4 november 2004 om 12:30

Dag Margo,
Ik begrijp voledig wat je bedoelt, maar in live uitvoeringen van opera's heb je toch ook storende elementen op de buhne.
Een mooie studio opname blijft ideaal, maar dat is zoals thuis voor de buis naar een dvd opera kijken, of live, ja ik ben voor het laatste zoals u ook de sfeer en alles wat er rondt hangt kan men niet weergeven.
Dikke groeten,
Marc.

3

van Sven De Boeck <s.deboeck@...> op donderdag 4 november 2004 om 10:53

Voor wie het nog niet wist.

De Orlando furioso is in de exact dezelfde bezetting momenteel verkrijgbaar op CD op NaÔve/Opus111 in de Vivaldi-reeks. De release in ons landje werd waarschijnlijk zo strategisch gekozen.

De opname is echter fenomenaal, en ik ben echt benieuwd of dat Lemieux en Co ook live in staat zijn tot zulke vocale capriolen.

Muzikale groeten,

Sven De Boeck.

2

van Margo <margo@...> op donderdag 4 november 2004 om 8:39

Inderdaad... dat is moderne dans... maar waarom steken ze dat dan in mijn opera-abonnement ?

Ik heb die productie al gezien in 1996 en heb me toen mateloos geŽrgerd aan al dat gehuppel en gebonk. En heb toen zelfs op het punt gestaan om in het midden van de voorstelling de zaal te verlaten omdat het zo op mijn zenuwen werkte.

Als je de uitvoeringen van de drie sopranen natuurlijk als achtergrondmuziek beschouwd, kan ik me voorstellen dat je het een goede dans-productie vindt. Maar ik heb nu eenmaal de onhebbelijke gewoonte om de zangers op de eerste plaats te zetten en al de rest als bijkomstig te beschouwen (OK, ik overdrijf, maar niet veel). Maar dat had je waarschijnlijk al door...

1

van de palmenaer marc <marcdepalmenaer@...> op donderdag 4 november 2004 om 7:20

Hallo Margo,
Wat (Um Moto Di Gioica) betreft ben ik het oneens, Rosas is moderne dans, en dit wordt aangevuld met muziek.
Als fan van Rosas wil ik duidelijk maken dat dit dus niet onder de nummer liedrecital thuishoort.
Ik heb dit stuk 12 jaar geleden gezien, dit is gewoon een pareltje.
Meestal wordt in moderne dans een muziektape als achtergrond gebruikt, maar met deze klappers live zal het stuk nog beter tot zijn recht komen, ik meen me te herinneren dat dit in 92 ook zo was maar met andere solisten natuurlijk.
Misschien toch een inspanning doen om je in te leven in dit knappe werk?

Groetjes,
Marc.